Dvořák a Portyk byli na MS osmí ve sprintu sdruženářských dvojic

Sdruženáři Miroslav Dvořák a Tomáš Portyk obsadili na mistrovství světa ve Falunu osmé místo ve sprintu dvojic. Zvítězili Francouzi Francois Braud a Jason Lamy Chappuis, který stejnou disciplínu ovládl i před dvěma lety. Druzí skončili Němci před Nory.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sdruženář Tomáš Portyk

Sdruženář Tomáš Portyk | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Po skokanské části byli Češi pátí. Dvořákovi se pokus na velkém můstku vydařil a skokem dlouhým 123,5 metru obsadil sedmé místo. Junior Portyk předvedl ve své silnější disciplíně jen 116 metrů. V součtu to znamenalo manko 55 sekund na vedoucí Francouze.

Na patnáctikilometrové trati, na níž týmy absolvovaly střídavě deset okruhů, se projevila slabší běžecká forma obou reprezentantů ve Falunu.

Před českou dvojici se dostali ještě Finové, Italové a Rakušané. Dvořák proběhl cílem deset sekund za Bernhardem Gruberem, od vítěze jej dělily téměř dvě minuty.

Francouzi dosáhli až šestého běžeckého času, ale Lamy Chappuis ve finiši odrazil německý nápor. Johannes Rydzek přišel o třetí zlato z Falunu o 2,7 sekundy. Norové Magnus Moan s Havaardem Klemetsenem se na stupně vítězů posunuli ze čtvrtého místa díky nejrychlejšímu času v běžecké stopě.

Mistrovství světa v klasickém lyžování ve Falunu (Švédsko):

Severská kombinace:
Závod dvojic (velký můstek/běh na 2x7,5 km):
1. Braud, Lamy Chappuis (Fr.) 38:31,6, 2. Frenzel, Rydzek (Něm.) -2,7, 3. Moan, Klemetsen (Nor.) -19,4, 4. Herola, Härtull (Fin.) -1:04,2, 5. Costa, Pittin (It.) -1:18,7, 6. J. Watabe, A. Watabe (Jap.) -1:25,7, 7. Schneider, Gruber (Rak.) -1:40,9, 8. Portyk, Dvořák (ČR) -1:50,4, 9. B. Fletcher, T. Fletcher (USA) -1:59,9, 10. Jelenko, Berlot (Slovin.) -3:34,2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme