Erbanová je v polovině sprinterského MS těsně čtvrtá

Rychlobruslařka Karolína Erbanová je v polovině mistrovství světa v Calgary ve sprintu čtvrtá. Čtyřiadvacetiletá česká reprezentantka zajela druhý čas na pětistovce a čtvrtý na kilometru, v obou případech si vytvořila nový osobní rekord. V čele průběžného pořadí je favorizovaná Japonka Nao Kodairaová, která obě tratě vyhrála.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslařka Karolína Erbanová

Rychlobruslařka Karolína Erbanová | Zdroj: Reuters

Na pětistovce se Erbanová představila v jedenácté ze 14 rozjížděk a její soupeřkou byla další z hlavních medailových adeptek Heather Bergsmaová z USA. Erbanová ji časem 37,06 ale bezpečně porazila a o 61 setin překonala své čtyři roky staré maximum.

Úřadující evropská šampionka ve sprintu byla v týdnu před MS nemocná, v Kanadě ale dokazuje, že je dobře připravená. Na kilometru se utkala ve dvojici s Kodairaovou, na kterou nestačila. Jejím novým maximem je čas 1:13,53.

Japonka se na pětistovce jako jediná dostala pod hranici 37 sekund a vytvořila si stejně jako Erbanová nový osobní rekord, což zopakovala i na kilometru (1:12,51).

Do boje o medaile se zapojila i Nizozemka Jorien ter Morsová, která byla na pětistovce pátá, ale kilometr zajela skvěle a zásluhou druhého času se posunula na třetí místo. Druhá je Bergsmaová, která byla dvakrát třetí. Erbanovou aktuálně dělí od medaile setina sekundy v přepočtu na kilometrovou trať.

Konečné pořadí MS určí nedělní druhé starty na obou tratích.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme