Erbanová získala na Světovém poháru ve Stavangeru dvě pódiová umístění v jeden den

Rychlobruslařka Karolína Erbanová vybojovala dvě umístění na stupních vítězů ve finále Světového poháru ve Stavangeru. Na pětistovce byla čtyřiadvacetiletá česká reprezentantka druhá, na kilometru třetí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslařka Karolína Erbanová

Rychlobruslařka Karolína Erbanová | Zdroj: Reuters

Na nejkratší trati ji stejně jako na předešlém podniku seriálu v Berlíně porazila jen Japonka Nao Kodairaová, která suverénně ovládla klasifikaci disciplíny.

Na kilometru byla nejrychlejší Heather Bergsmaová z USA, jež stejně jako Kodairová proměnila ve vítězství všechny své starty a vyhrála SP.

Erbanová na poslední akci sezony potvrdila výbornou formu posledních měsíců. Po lednovém mistrovství Evropy ve sprintu, kde získala zlatou medaili, uspěla v Berlíně i na světovém šampionátu na jednotlivých tratích.

V Norsku Erbanová zajela na pětistovce čas 37,87 a za vítěznou Kodairaovou zaostala o 73 setin sekundy. Jako jediné dvě se dostaly pod hranici 38 sekund. Na kilometru zajela čas 1:15,22 a na Bergsmaovou ztratila 37 setin sekundy. V konečném hodnocení disciplíny je tak pátá, na pětistovce se posunula osmé místo, ještě jeden start ji ale čeká v neděli.

Do programu finále SP se v sobotu zapojí i Martina Sáblíková, která si již s předstihem zajistila jedenáctý triumf v hodnocení seriálu dlouhých tratí. Trojnásobná olympijská vítězka pojede trojku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme