Ester Ledecká je mistryní světa. V Sieře Nevadě ovládla paralelní obří slalom

Sněžná obojživelnice Ester Ledecká je mistryní světa v paralelním obřím slalomu. Po včerejším stříbru ve slalomu si v závodě s odsazenějšími brankami poradila se všemi soupeřkami a ve finále porazila Švýcarku Patrizii Kummerovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Včerejší finále slalomu česká závodnice ztratila a i v obřím slalomu se zdálo, že o zlato na poslední chvíli přijde. Pět branek před koncem zachybovala a souboj o světový titul byl velmi těsný. Jenže drobně chybovala i soupeřka Patrizia Kummerová a Ester Ledecká byla v cíli o 19 setin dřív.

Jednadvacetiletá Ledecká je mistryní světa podruhé v kariéře, před dvěma lety v Kreischbergu vyhrála slalom.

Zlatá Ledecká se dohadovala s trenérem: Do poslední chvíle jsem nevěděla, jakou trať vybrat

Číst článek

Letos česká sněžná obojživelnice během obřího slalomu dominovala už v kvalifikaci a ve vyřazovacích jízdách tak měla vždy výhodu výběru dráhy. Preferovala tu levou – modrou – a drtila soupeřky. V osmifinále udolala Němku Jörgovou o 47 setin.

Ve čtvrtfinále přišla ještě těžší soupeřka. Rakušanka Daniela Ulbingová Češku včera porazila ve finále slalomu, jenže odsazenější branky jí svědčí méně. Ledecká mistryni světa jistou jízdou dostala pod tlak a Rakušanka spadla.

Podobně dopadla i Němka Ramona Hofmeisterová, jejíž pád pustil Ester Ledeckou do finále.

Mistrovství světa v akrobatickém lyžování a snowboardingu v Sierra Nevadě (Španělsko):
Snowboarding - paralelní obří slalom:
Muži: 1. Prommegger, 2. Karl (oba Rak.), 3. Galmarini (Švýc.), 4. Jankov (Bulh.), ...v kvalifikaci Počinek diskvalifikován, Brůžek (oba ČR) nedokončil.
Ženy: 1. Ledecká (ČR), 2. Kummerová (Švýc.), 3. Tuděgeševová (Rus.), 4. Hofmeisterová (Něm.).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme