Ester Ledecká vyhrála paralelní slalom v Rogle

Snowoboardistka Ester Ledecká si připsala druhé vítězství v závodě Světového poháru v sezoně. Dvacetiletá mistryně světě ve slovinském Rogle ovládla kvalifikaci a všechny čtyři vyřazovací jízdy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: Sport Invest Group

„Byl to skvělý závod. Vůbec jsem si nevěřila, že budu takhle jezdit. Každá jízda byla v podstatě bez chyby, hrozně se mi dařilo. Děkuju týmu, že odvedl skvělou práci,“ nezapomněla na svého fyzioterapeuta a servismana v cíli Ester Ledecká.

Už v kvalifikaci česká obojživelnice vládla. Ve vyřazovacích jízdách pak ukázala soupeřkám, že po lyžařské přestávce nezapomněla ani jízdu na „prkně.“

V prvním vyřazovacím kole vyřadila Švýcarku Jennyovou, ve čtvrtfinále první z Rakušanek Claudii Rieglerovou. O postup do velkého finále se utkala s Ruskou Salichovovou, kterou porazila o dvě desetiny vteřiny.

Užívala jsem si každou jízdu, září Ester Ledecká. Znovu vede SP snowboardistek

Číst článek

„Každou jízdu jsem si strašně užívala a přála bych si, aby byl každý závod takový. Tenhle kopec je fakt nádherný,“ pochválila svou oblíbenou slovinskou destinaci.

Finále bylo soubojem současné a bývalé mistryně světa , mladé Ester Ledecké a velezkušené Rakušanky Marion Kreinerové. Češka během finále chybu neudělal, Rakušanka ano a Ester Ledecká slaví druhé vítězství v sezoně s náskokem vyšším než 4 vteřiny.

Díky triumfu se zároveň vrátila do čela Světového poháru mezi snowboardistkami.

SP ve snowboardingu v Rogle (Slovinsko) - paralelní obří slalom:
Muži: 1. Sobolev (Rus.), 2. Jankov (Bul.), 3. Wild, 4. Dětkov (oba Rus.).
Ženy: 1. Ledecká (ČR), 2. Kreinerová (Rak.), 3. Tuděgeševová, 4. Salichovová (obě Rus.).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme