Čeští skokané skončili pátí v soutěži družstev na MS v letech

Poslední závod mistrovství světa v letech na lyžích vyhráli ve slovinské Planici suverénně Rakušané. Druhé Nory porazili o téměř sto bodů. Čeští skokané obsadili páté místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Doskočiště mamutího můstku ve slovinské Planici, dějišti mistrovství světa v letech

Doskočiště mamutího můstku ve slovinské Planici, dějišti mistrovství světa v letech | Zdroj: ČTK

Češi nastoupili do závodu družstev ve složení Lukáš Hlava, Jan Matura, Borek Sedlák a Antonín Hájek. Od počátku se pohybovali na pozicích kolem pátého místa, o které se přetahovali především se Slovinskem. Odpor domácího týmu nakonec zlomili ve druhých sériích.

Za jasným vítězstvím směřovali téměř od počátku Rakušané. Jiný tým vedl pouze po úvodní sérii deseti skokanů. Poté už kvarteto Loitzl, Morgenstern, Koch, Schlierenzauer nedalo soupeřům šanci a s jasným náskokem získalo zlaté medaile. Stříbro si odvážejí Norové a bronz Finové.

Mistrovství světa v letech na lyžích - družstva:
1. Rakousko (Loitzl, Morgenstern, Koch, Schlierenzauer) 1641,4 b., 2. Norsko (Jacobsen, Bardal, Evensen, Romören) 1542,3, 3. Finsko (Happonen, Muotka, Hautamäki, Olli) 1474,3, 4. Polsko 1452,5, 5. Česko (Hlava, Matura, Sedlák, Hájek) 1399,2, 6. Slovinsko 1378,3.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme