Eva Samková si v Kanadě vyzkouší freeride. Bude to pecka, těší se

Snowboardcrossařka Eva Samková má před sebou první sezonu v roli olympijské vítězky. Čekají ji závody Světového poháru, mistrovství světa, ale také jedno velké dobrodružství. Společně s dalšími českými hvězdami zimních sportů vyrazí do Kanady za prašanem a panenskou přírodou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

„Jsem nadšená. Bude to úlet. Půjde o mé první pořádné freeridování. Když jsme teď byli na Pitztalu a napadlo, tak jsem ‚trénovala‘ a bylo to skvělé. Pojedu s Tomášem Krausem, Ondrou Bankem a Robinem Kaletou. Doufám, že se připojí i Michal Novotný. Bude to pecka a pořád jsou volná místa. Kdyby někdo chtěl jet, může vyrazit,“ láká Eva Samková.

Nejde o nejlevnější záležitost, ale zážitky člověku už nikdo nikdy nevezme. Budeme mít pro sebe helikoptéru a bydlení. Strašně se těším, není tam nic, jen ten barák,“ natěšeně popisuje olympijská vítězka ve snowboardcrossu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O plánovaném dobrodružství mluvil s Evou Samkovou reportér ČRo Jakub Marek

Jízdu ve volném terénu vyzkoušet už dávno, ale pokaždé ji zastavily komplikace. „Přemluvil mě Robin Kaleta, protože už jsme chtěli plánovat před čtyřmi roky, ale to jsem si utrhla vaz. Po olympiádě jsem měla jet do Švédska, ale zlomila jsem si nohu. Doufám, že se už nic nestane,“ věří Eva Samková, že v dubnu do Kanady vyrazí.

Přestože je jízda ve volném terénu zábava hodně adrenalinová a pro někoho až hazardující se zdravím, česká snowboardcrossařka ujišťuje, že se rozhodně nehodlá pouštět do nějakých extrémů.

„Celá ta firma, se kterou tam jedeme, má padesátiletou zkušenost v Kanadě. Bude to na skvělé úrovni. Budeme bydlet všichni společně a já jedu freeridovat poprvé. Nebudu jezdit žádná pekla a chci si to užít,“ dodává k cestě za dobrodružstvím Eva Samková.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme