Fourcade ovládl v Östersundu i sprint. Šlesingr skončil ve druhé desítce

Francouzský biatlonista Martin Fourcade ovládl i druhý individuální závod letošní sezony Světového poháru, když ve švédském Östersundu s přehledem ovládl sprint na 10 kilometrů. Z českých reprezentantů se nejvýše umístil Michal Šlesingr, který navzdory jedné chybě na střelnici obsadil 17. příčku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonista Michal Šlesingr na trati ve švédském Östersundu

Biatlonista Michal Šlesingr na trati ve švédském Östersundu | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Obhájce titulu Fourcade v sobotním sprintu ukázal, že si formu z loňské sezony přenesl i do té probíhající, když navázal na své čtvrteční vítězství ve vytrvalostním závodě.

Za francouzským biatlonistou si pro druhé místo s odstupem 40 sekund dojel rovněž bezchybný Fredrik Lindström ze Švédska, který o pouhé dvě sekundy zdolal Němce Arnda Peiffera.

Koukalová se 'zrušila' už ve druhém kole. Špička je široká, ale mám na to, říká po třetím místě ve sprintu

Číst článek

Z českých reprezentantů nejlepší výsledek zaznamenal Michal Šlesingr, jenž se sice v úvodu na střelnici dopustil jedné chyby, ale při stojce nechyboval, což mu v součtu s rychlým během stačilo na 17. příčku, když za elitní desítkou zaostal o necelých deset sekund.

Jednu minelu na střelnici předvedl také Ondřej Moravec. Jeho výkon nakonec stačil na 35. místo poté, co na vítězného Fourcada ztratil 1:46 minuty.

Na body z Čechů dosáhl i Michal Krčmář, který byl klasifikován na 38. místě.

Program úvodního kola Světového poháru v Östersundu se uzavře v neděli, kdy se biatlonistky a biatlonisté představí v závodech s hromadným startem.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme