Francouzka Marie Dorinová Habertová vyhrála MS už půl roku po porodu

Před šesti měsíci Marie Dorinová Habertová porodila, před dvěma se vrátila do Světového poháru a včera se poprvé v kariéře stala mistryní světa v biatlonu. Francouzce na cestě za životním úspěchem pomohly i rady od podobně úspěšných kolegyň.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Dorinová Habertová vyhrála MS jako téměř čerstvá matka

Marie Dorinová Habertová vyhrála MS jako téměř čerstvá matka | Zdroj: ČTK

„Na dva týdny jsem přerušila trénink. Připravovala jsem se až do samotného konce těhotenství. Je to malý zázrak, ale stal se. Myslím, že se mi dost vyplatila i práce v předchozích letech. A jsem za to moc ráda,“ vysvětlila svůj triumf Marie Dorinová Habertová.

Francouzka není první biatlonistkou, která se po porodu vrátila. V minulosti už to zvládly třeba dvojnásobná olympijská vítězka Slovenka Kuzminová nebo Norka Liv Skjelbreidová-Poiréeová, která z osmi titulů mistryně světa získala přesně polovinu jako matka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na přípravu pro MS po porodu se Marie Dorinové Habertové zeptal reportér ČRo Jan Suchan

„Trochu jsem to probrala s Liv. A potom s bývalými sportovkyněmi, jako se Sandrin Bailleyovou ,ta je taky máma. Takže jsem brala rady od všech okolo, přiznává čerstvá mistryně světa.

Její sportovní život se ale po porodu změnil. „Je pravda, že mám trochu méně času na regeneraci. Ale mám štěstí, že mám úžasného manžela a také celou jeho rodinu. Takže je to fajn. Musím jim takhle moc poděkovat, díky nim můžu prožívat tenhle moment,“ září Marie Dorinová Habertová.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme