Gabriela Soukalová bude na MS bojovat o medaile i křišťálový glóbus

Mistrovství světa, to je tradičně hlavně boj o medaile. Pro Gabrielu Soukalovou to na letošním biatlonovém šampionátu v Oslu nebude úplně platit. Cenné kovy by sice ráda získala, ale i proto, že by ji přiblížily vítězství v celkovém hodnocení Světového poháru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová dnes skončila v Anterselvě sedmá

Gabriela Soukalová dnes skončila v Anterselvě sedmá | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„Každý by chtěl vyhrát, ale uvidíme, jak budou stačit síly. Sezona je hrozně dlouhá a ten sport je tolikrát tak náročný… V tomhle směru jsem opatrná. Myslím, že tam budou jiné závodnice,“ zůstává před MS opatrná Gabriela Soukalová.

Když dojde na téma vítězství ve Světovém poháru, Gabriele Soukalové sepnou v hlavě čidla a začne se sveřepě bránit. Dělá to už od startu sezony, kdy bylo jasné, že Darja Domračevová po mononukleóze křišťálový glóbus obhajovat nebude.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gabriela Soukalová bude v Oslu bojovat ve dvou různých soutěžích, vysvětlill reportér ČRo Jan Suchan

A pokračovalo to dál i v průběhu zimy, přestože si česká biatlonistka uzmula žluté číslo vedoucí ženy seriálu hned po druhém závodě, konkurentce Dorinové-Habertové ho půjčila na jediný den a postupně navyšovala svůj náskok až na 135 bodů, což je počet, který za posledních sedm startů sezony ještě žádná biatlonistka historie nepromrhala.

„Možná to souvisí s mým sebevědomím. Nevěřím si, že bych mohla vyhrát svěťák. Vím, že mě za to spousta lidí odsuzuje. Možná si myslí, že si dělám legraci, ale tak to není. Nemyslím si, že bych byla schopná jezdit takhle stabilně celou sezonu,“ přemýšlí Gabriela Soukalová.

Právě tohle se ale Gabriele Soukalové daří, jejím minimem je deváté místo, a i proto může v případě dobrých, ideálně medailových výsledků, slavit už na konci mistrovství světa i zisk křišťálového glóbu.

Vzhledem ke škrtání dvou nejhorších výkonů sezony jsou to zatím složitější počty, ale pokud nebudou hlavní konkurentky odepisovat body právě ze světového šampionátu, potřebuje česká biatlonistka získat v Oslu jen o pět bodů víc než Wiererová, o 19 víc než Dorinová-Habertová a výrazně neztratit oproti Mäkäräinenové nebo Hildebrandové.

Pokud se tyhle podmínky nesplní, nemusí Soukalová zoufat, další šance by přišly ve finále Světového poháru v Chanty-Mansijsku.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme