Gabrielu Soukalovou čeká 1. start sezony, vytrvalostní závod v Östersundu

Gabriela Soukalová se v novém ročníku Světového poháru poprvé postaví na start. Úvodní smíšenou štafetu ještě ve švédském Östersundu vynechala, v dnešním vytrvalostním závodě ale chybět nebude. Na startu bude i Veronika Vítková a další tři Češky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlon Soukalová.jpg

Biatlon Soukalová.jpg | Foto: Český svaz biatlonu

„Už se moc těším. Nic se nedělo, tak se asi celý tím těší, že se bude něco dít. Bude to pro nás zpestření a velká motivace. A ani nenáleží, jak to vlastně dopadne,“ vyhlíží Gabriela Soukalová svůj první start v nové sezoně Světového poháru.

Čtvrtá žena celkového pořadí posledního ročníku Světového poháru měla v létě vleklé zdravotní problémy, kvůli kterým není zrovna v ideální formě, a proto ji také trenéři nenominovali do zahajovací smíšené štafety.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pocity Gabriely Soukalové a Veroniky Vítkové před vytrvalostním závodem v Östersundu zjistil reportér ČRo Jan Suchan

Sama Soukalová to bere pozitivně. „Po dobrání antibiotik, které jsem měla před začátkem sezony, je dobrý každý den,“ ví česká biatlonistka.

Loni to byl pro Gabrielu Soukalovou v Östersundu úplně jiný příběh. Měla formu, byla namotivovaná a vyhrála hned dva úvodní závody. Nejdřív s českými parťáky smíšenou štafetu a pak i právě vytrvalostní závod.

„Vzpomínám stále, pořád víc a víc. Vždycky, když se mi nedaří, tak vzpomínám na tyto šťastné momenty, věřím, že se to zlomí a že to třeba brzy přijde zpátky,“ prozrazuje Gabriela Soukalová.

I Veronika Vítková dobře ví, jak důležité je úspěšně vykročit. „Určitě to pomůže. Jak se před sezonou se soupeři moc nepotkáváme, je to neznámá. Když člověk vidí, že to jde od začátku, najede se na vítěznou vlnu. Je to jednodušší, když člověk ví, že je šance bojovat s těmi nejlepšími,“ říká devátá žena loňského SP.

Ve smíšené štafetě už si to Veronika Vítková na rozdíl od Gabriely Soukalové ověřila, teď obě se svými soupeřkami poprvé změří síly i v individuálním závodě. Spolu s nimi také Eva Puskarčíková, Jitka Landová a Lucie Charvátová. Závod startuje v 17 hodin a 15 minut.

Biatlonový areál v Östersundu.jpg | Foto: Český svaz biatlonu

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme