Hezkou holku poznám na sto metrů, směje se lyžař Krýzl. Pomohly mu brýle

Až ve 28 letech objevil lyžař Kryštof Krýzl, že má na každém oku minimálně dvě dioptrie a opatřil si brýle. Pomohlo mu k tomu rozmazané vidění míčku při tenise během přípravy. Dnes tak poprvé uvidí branky při závodě SP skutečně ostře, pojede s kontaktními čočkami.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kryštof Krýzl nově nosí brýle, v závodě mu pomohou kontaktní čočky

Kryštof Krýzl nově nosí brýle, v závodě mu pomohou kontaktní čočky | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

„Doktorka mi před oči dala dioptrická sklíčka a najednou jsem říkal: ‚To jako můžu takhle vidět?‘ Docela jsem koukal. Hlavně teď na 100 metrů poznám, jestli je holka hezká, nebo ne. Toho jsem předtím nebyl schopný,“ směje se český slalomář, jak příjemný dopad má vylepšený zrak na jeho soukromý život.

Jestli se mu teď zlepší i ten závodnický, to se ukáže při jeho prvním startu v nové sezóně, který přijde dnes při obřím slalomu Světového poháru v rakouském Söldenu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O pozitivním vlivu brýlí na život i závodění mluvil s Kryštofem Krýzlem reportér ČRo Jan Kaliba

Těší se, že opravdu uvidí lépe. „Člověk neví, že nevidí. Teď, když jsem si zvykl, že vidím ostřeji. Na čočky si zvykám a někdy se stane, že se mi zkroutí nebo nejdou nandat. Když jsem šel na kopec bez čoček, bylo to znát, jízda byla horší,“ všiml si osmadvacetiletý lyžař.

Pro běžný život obohatil Krýzl svou vizáž o brýle, ale při závodění sází na dioptrické čočky. S novinkou ještě zápasí a doufá, že mu při závodění nezpůsobí nepříjemnosti. Ve sjezdovém lyžování rozhodují setiny vteřiny a na svahu není čas komplikace s čočkou napravit.

Ondřeje Banka v Söldenu zradil materiál, druhé kolo nedokončil

Číst článek

„Když se mi čočka v tréninku přetočila, tak jsem jel s tím, abych byl v závodě schopný reagovat. Dochází k velkým rychlostem, a když vzduch cirkuluje, musí si člověk mrknout. Ze začátku jsem měl problémy, ale vychytáváme jiné druhy čoček, zkoušel jsem 4,“ dodává Kryštof Krýzl.

Jednu sadu vybral Kryštof Krýzl pro dnešní úvodní závod SP, který začne o půl desáté a představí se v něm ještě dva další Češi - Ondřej Bank a Martin Vráblík.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme