Holky potvrzují, že ve štafetě patří do úplné špičky, říká trenér Rybář

Mistrovství světa ve finském Kontiolahti je pro český biatlon už teď nejúspěšnější v historii. Tým šéftrenéra Ondřeje Rybáře získal kompletní medailovou sbírku. A to se teprve dnes poběží ženská štafeta, do které půjdou Češky ve složení Eva Puskarčíková, Gabriela Soukalová, Jitka Landová a Veronika Vítková v roli největších favoritek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéftrenér české biatlonové reprezentace Ondřej Rybář na MS ve finském Kontiolahti

Šéftrenér české biatlonové reprezentace Ondřej Rybář na MS ve finském Kontiolahti | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Holky v letošní sezoně potvrzují, že ve štafetě patří do úplné špičky. Ví ale, jak jsou blízko úspěchu i neúspěchu,“ řekl Českému rozhlasu Ondřej Rybář, podle kterého předchozí výsledky nebudou hrát roli.

„I když holky vyhrály poslední závod, tak tady neplatí, že by měly vyhrát i ten následující. Jde o mistrovství světa, kde bude o medaili bojovat minimálně sedm osm štafet. Doufám, že budeme mezi nimi,“ dodal šéftrenér české reprezentace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se šéftrenérem biatlonové reprezentace Ondřejem Rybářem mluvila před startem ženské štafety na MS Helena Šulcová

Netvrdí ale, že by umístění mimo stupně vítězů bylo zklamáním. „O medaili budeme a chceme bojovat, stejně jako v každém závodu, ale prognózy a cíle si nedáváme. Závod chceme prostě odjet co nejlépe,“ podotkl Rybář.

Průběh závodu vždy ovlivňuje řada faktorů. „I s výbornou střelbou a dobrým během na vás někdy zbude „brambora“, nebo páté šesté místo,“ dodal.

Gabriela Soukalová s Veronikou Vítkovou už získaly na šampionátu zlato ze smíšené štafety, Soukalová přidala ještě stříbro z vytrvalostního závodu. Podle Rybáře to může největší hvězdy české štafety částečně uklidnit.

Statistiky hovoří jasně. Češky půjdou do štafety v roli největších favoritek

Číst článek

„Je to ale týmový závod, někdy to naopak závodníka motivuje k tomu, že chce přispět svým výkonem. Verča s Gábinou patří mezi tahouny, v současnosti patří do absolutní biatlonové špičky. I Evča (Puskarčíková) s Jíťou (Landovou) cítí, že štafetě ohromně pomohou,“ prohlásil Trenér roku 2014.

Landová si místo ve štafetě zaslouží

Landové se sice v Kontiolahti ani jeden ze dvou individuálních závodů nepovedl, ale trenéři o změně vítězného týmu neuvažovali.

„Není úplně na místě se sestavou šachovat, protože běžecky na tom špatně není. U Jíti je vabank střelba, i když menší než loni. Věříme, že se jí závod povede stejně jako předchozí štafety. Ukázala, že do týmu patří a na MS by měla startovat,“ dodal Rybář.

Štafeta na trati ve finském Kontiolahti startuje v 17:15 a přímý přenos celého závodu uslyšíte na streamu Český rozhlas Sport na našem webu a v mobilní aplikaci iRadio.

Zleva Veronika Vítková, Jitka Landová, Gabriela Soukalová a Eva Puskarčíková se radují z dalšího štafetového úspěchu_C8D8415-2.jpg | Foto: (c) Český biatlon, Michal Červený

Helena Šulcová, Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme