Horchlerová byla náhradnicí, přesto ovládla závod s hromadným startem. Koukalová jí výhru přála

Nečekanou vítězku a prolomení jihotyrolské kletby. Tohle všechno přinesl sobotní závod s hromadným startem na biatlonovém Světovém poháru – Gabriela Koukalová v něm skončila třetí za dvěma Němkami. Druhé místo Laury Dahlmeierové příliš nepřekvapí, vítězství Nadine Horchlerové ale rozhodně ano.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hromadný závod v Anterselvě vyhrála Němka Horchlerová (uprostřed)

Hromadný závod v Anterselvě vyhrála Němka Horchlerová (uprostřed) | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Ještě ráno Nadine Horchlerová nevěděla, jestli vůbec vyrazí na trať závodu s hromadným startem, ve startovní listině byla uvedená jako první náhradnice, a zelenou ji dala až absence Rusky Podčufarovové.

O to překvapivější bylo, když postupně sestřelila všech 20 terčů a poradila si s Gabrielou Koukalovou i dotírající Dahlmeierovou. Na tiskové konferenci pak vyprávěla o tom, jak se o svém startu dozvěděla jen pár hodin před výstřelem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsem za ní moc ráda, protože je to milá holka, prohlásila Gabriela Koukalová na adresu Němky Horchlerové, která nečekaně ovládla závod v Anterselvě

„Jsem za ní moc ráda, protože je to milá holka. Je taková srdečná a všem drží palce. Všem přeje, takže jí také přeji. Jsem za ní ráda, že to takhle zmákla,“ říká Gabriela Koukalová na adresu své nečekané přemožitelky.

Koukalová se v sobotním závodě s hromadným startem musela sklonit před německým duem, ale i vzhledem k technickým potížím na trati je tenhle výsledek skvělý. Česká reprezentantka jako by někdy přímo přitahovala tyhle problémy – tentokrát během závodu lámala hůlku.

„Nejdřív jsem měla kolizi s Dorou Wiererovou, která mi omylem přišlápla hůl. Potom, jak ta hůl byla poškozená, tak se mi zlomila a zůstalo mi v ruce jen madlo, takže jsem musela jet několik set metrů bez hůlky.“

Drama v Anterselvě: Koukalovou ve finiši přespurtovaly Horchlerová s Dahlmeierovou

Číst článek

Nakonec se ale tomu všemu může jenom smát, konečně má totiž medaili z Anterselvy. Ta jí zatím chyběla, nejlépe tu byla sedmá, ale teď už se snad nebude o tomhle místě tak často mluvit jako o biatlonové destinaci, kde se Koukalové nedaří.

„Třetí místo je skvělé. Nikdy jsem tu v životě nebyla ani na pódiu, takže jsem si říkala, že je pro mě ta Anterselva taková neuchopitelná. Jsem ráda, že to tak není. Kletba byla prolomena,“ dodává Koukalová, která vynechá nedělní štafetu a bude se už soustředit na blížící se mistrovství světa.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme