I když obří slalom v Söldenu nedokončil, je Ondřej Bank spokojený

S černou páskou na ruce a bez jedné lyže - tak dokončil Ondřej Bank svůj první obří slalom od olympijských her v Soči, kde v téhle disciplíně senzačně obsadil páté místo. V rámci možností ale zůstal český lyžař dobře naladěný.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank se zranil v superobřím slalomu v norském Kvitfjellu

Ondřej Bank se zranil v superobřím slalomu v norském Kvitfjellu | Zdroj: ČTK

Možná i proto, že v hektickém období před dnešním prvním závodem nové sezony Světového poháru dostal jako bonus jednu hodinu spánku navíc.

„Při prvních závodech ještě není všechno tak zaběhlé. I v lyžárně se řeší spousta věcí, takže strávíme trochu víc času večerní přípravou. Potkáte hodně kamarádů a známých, takže se občas zakláte,“ vypočítává Ondřej Bank.

Přehrát

00:00 / 00:00

Stanou se horší věci, řekl po nedokončeném obřím slalomu v Söldenu Ondřej Bank

To všechno ho obíralo před prvním závodem nové sezony o drahocenné minuty, které mu částečně vrátil noční posun času o hodinu zpět.

Ani tak nebylo vstávání o půl šesté nic příjemného, ale v životě vrcholového lyžaře zase na druhé straně nic neobvyklého. Spíš než vstávání za tmy lyžaře se třemi umístěními v nejlepší desítce z letošních olympijských her svým způsobem znepokojuje, že už se dlouho nepřihlásil žádný problém.

Zdraví drží, příprava byla po letech zase plnohodnotná.

„Je pravda, že jsem lehce pověrčivý. Pořád zaklepávám, ale cítím, že jsem zvládl celou přípravu, nic mě nebolí. I proto mě mrzí, že jsem ve druhé jízdě nemohl ukázat, co jsem předváděl v tréninku,“ vrací se Ondřej Bank k momentu, který během zlomku sekundy znehodnotil veškeré snažení a časování formy směrem k prvnímu závodu Světového poháru.

Ondřeje Banka v Söldenu zradil materiál, druhé kolo nedokončil

Číst článek

Po 23. místě v prvním kole mu na začátku druhého vypnulo vázání a uvolněná lyže vyrazila po svahu úplně jiným směrem než ta druhá společně s českým lyžařem.

„Vázání funguje relativně dobře, ale jsou pohyby a směry, kdy vypne, kdy nemá. Byla tu díra, do které jsem najel bokem. Vázání dostalo ráz a vyplo. Ale jsem zdravý a v pohodě. Jsem rád, že i s nepovedenou jízdou jsem byl na 23. místě po prvním kole a v dalších závodech by to mělo být lepší,“ říká Ondřej Bank.

Jeho poslední slova souvisejí s černou páskou, kterou si před závodem připevnil na levou paži. Věnoval tím vzpomínku tragicky zahynulému bratrovi Marka Nechanického, bývalého servismana českých lyžařů.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme