I přes trable dojela první. Soukalová chtěla udělat radost fanouškům

Chumelení, ne ideálně namazané lyže, málem zmeškaný start nebo zlomená hůlka. S tím vším se Gabriela Soukalová vyrovnala. Jako jediná biatlonistka závodu s hromadným startem sestřelila všech dvacet terčů a v německém Ruhpoldingu podruhé v sezoně Světového poháru zvítězila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová se raduje

Gabriela Soukalová se raduje | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

První místo úplně jasné. Jak se cítíte?

Neuvěřitelně. Až do poslední chvíle jsem nevěřila, že to vyjde, i když jsem měla velký náskok.

Vzhledem k té chumelenici je vždycky mnohem těžší jet jako první, protože závodnice, které jedou za vámi, mají mnohem rychlejší stopu, kterou jim projedete. Včera toho byl důkazem Michal Šlesingr. Závodnice za námi mají velkou výhodu a někdy lze sjet z kopce hodně vteřin a potom je potřeba se rvát až do konce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gabriela Soukalová po závodě přiznala, že od sebe před startem nic nečekala. V Ruhpoldingu s ní mluvil Jan Suchan

Já už byla v takovém stavu, že jsem skoro nebyla schopná vnímat ani informace na trati. Ale říkala jsem si, že vzhledem k počtu českých fanoušků, kteří nás sem přijeli podpořit, se musím zmáčknout a musím jim tuhle radost udělat. Moc děkuju všem, byla to nádhera slyšet po celé trati české fandění.

Patálií v dnešním závodu bylo víc než dost. Proč jste málem nestihla start?

Na poslední chvíli jsem si šla ještě převléct oblečení, protože jsme na nástřelu promokly durch, když hrozně chumelilo a lehaly jsme na mokré podložky. A na poslední chvíli jsem to stihla jen tak tak.

Soukalová nepojede štafetu. Je to pro její dobro, bojuje o glóbus, vysvětlují trenéři

Číst článek

Jedna z německých sokyň vám také zlomila hůl a navíc vám prý ještě není úplně dobře.

To je pravda. Ráno jsem se nevzbudila zrovna s nejlepší náladou. Včera jsem prospala skoro celé odpoledne a celou noc, takže jsem odpočinek asi opravdu potřebovala jako sůl. Jsem hrozně ráda, jak to dneska dopadlo, protože před závodem jsem od sebe skutečně nečekala moc. Možná, že to bylo právě to, co mi tak pomohlo.

Jan Suchan, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme