Inspirovalo mě vítězství Gábiny, přiznal po sedmém místě v Östersundu Krčmář

Nejen biatlonistky, ale také čeští biatlonisté měli v Östersundu důvod ke spokojenosti. Díky Michalu Krčmářovi totiž dosáhli v začínající sezóně Světového poháru na první umístění v elitní desítce. Český reprezentant přitom do stíhacího závodu startoval až jako 38. v pořadí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonista Michal Krčmář

Biatlonista Michal Krčmář | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Předvedl jste úžasnou stíhací jízdu. Jak moc vás bavilo, když jste viděl, že předjíždíte jednoho závodníka za druhým?

Spíš mě překvapilo, že už jsem se posouval po ležkách. Čekal jsem, že budu muset vynulovat ležky a pak se případně posouvat při stojkách. Množství chyb soupeřů, díky kterým jsem se posouval dopředu, mě překvapilo. Závod to byl dobrý a doufám, že nás ten výsledek nakopne. To je důležité.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Michalem Krčmářem po závodech ve švédském Östersundu mluvil reportér ČRo Jan Suchan

Na střelnici jste neudělal ani jednu chybu. Jak jste se cítil?

Cítil jsem se super. Při první ležce jsem si vyhodil náboj, takže jsem musel znovu nabíjet, za což jsem si nadával. Druhá ležka byla super a stojky jsem si trošku podržel. Věděl jsem ale, že musím mít nuly, jinak bych neměl šanci. Viděl jsem profesorský výkon Gábiny a musím říct, že jsem se nechal trošku inspirovat.

Nakopává vás to, že se chcete Gabriele Koukalové vyrovnat?

Určitě ano. Včera jsme si říkali, že je super, že se daří holkám. Určitě to není tak, že bychom jim záviděli – je to přesně naopak. Nás jejich výsledky nakopnou. Když to jde jedné části týmu, tak to zvedá i tu druhou.

Už v cílové rovince jste se jako rozený showman bil do prsou. Bude následovat ještě nějaká oslava?

Ne, vůbec ne. V tom cíli to byl spíš strašný pocit úlevy, protože ze mě všechno spadlo. Včera jsme asi dvě hodiny seděli s trenéry a bavili jsme se, proč to není ono. Nebyla to tedy ani tak radost z výsledku, ale úleva. Ukázalo se, že jsme schopni se tam dostat, a to je pro nás strašně důležité.

Jan Suchan, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme