Je čas dělat něco jiného, loučí se Bauer po posledním závodě na MS

Byl zvyklý dřít, trápit se, ale i získávat medaile a dokonce vyhrávat. Co do počtu vybojovaných medailí z mistrovství světa a olympiád je Lukáš Bauer nejúspěšnějším českým běžcem na lyžích v historii, ale zlatou nikdy nevyhrál. Když se ve Falunu loučil stříbrem, vážil si ho, ale nejásal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer po projetí cílem závodu na 50 kilometrů

Lukáš Bauer po projetí cílem závodu na 50 kilometrů | Zdroj: ČTK

„Už jsem byl úplně vyvlátej, moc jsem si nevěřil,“přiznal po stříbrné padesátce Lukáš Bauer. Měl radost z finiše, ale nijak nekřepčil. „Asi v tom jsem divný. Mám strašnou radost, ale ani v Liberci 2009 jsem extra nevyskakoval. Nejsem typ, který by teď chodil po náměstí a vykřikoval, jaký je borec.“

Už předtím děkoval nejen servismanům a všem lidem, co při něm stáli, ale hlavně rodině. A také přiznal, že asi i žena Kateřina a děti Matyáš s Anetou se asi dnes zaradují z medaile výrazněji.

Přehrát

00:00 / 00:00

Svolení na další roky závodění Lukáš Bauer nedostane, přiznal ve Falunu během rozhovoru s Tomášem Kohoutem

„Tam asi zavládne trošku zklamání. Převládá názor, že si to neumím užít. Ale museli jste vidět, že se mi z cíle vůbec nechtělo, tam jsem si to užil,“ usmál se stříbrný medailista ze závodu na 50 kilometrů.

Když už rozhlasová nahrávadlo nic nezaznamenávalo, několikrát poskočil, jako že se radovat umí. Ale předtím ještě porovnával svá dvě stříbra z mistrovství světa. To z Liberce, z patnáctky klasicky vypadá úplně stejně jako z falunské padesátky, jako sněhová vločka.

„Každá za sebou má nějaký příběh. Tahle je super. A nebylo daleko, aby se to povedlo stejně, jako Katce (Neumannové, pozn. red.) na olympiádě,“ pošilhával 37letý veterán po zlatém rozloučení.

Ve Falunu to prý určitě naposledy, co Lukáš Bauer závodil na mistrovství světa. „Mně samotnému se už extra nechce. A že bych dostal doma svolení na další roky, když jsme se domluvili, si taky nemyslím. Je čas dělat něco jiného,“ loučí se běžec na lyžích Lukáš Bauer.

Lukas Bauer - Mobile Uploads | Facebook

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme