Je to jako sen, radovala se Dahlmeierová po zisku rekordního pátého zlata na jednom MS

Ole-Einar Bjoerndahlen, Raphael Poirée, Kati Wilhelmová…žádné z hvězd biatlonové historie se nikdy nepovedlo to, co na letošním mistrovství světa Němce Lauře Dahlmeierové. Ta získala na vrcholné akci sezony v Hochfilzenu pět zlatých medailí a jednu stříbrnou k tomu, a je rozhodně nejvýraznější postavou celého šampionátu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Laura Dahlmeierová

Laura Dahlmeierová | Zdroj: Reuters

Stíhačka, klasická i smíšená štafeta, vytrvalostní závod, a teď i ten s hromadným startem. Mnoho příběhů, zvratů, stovky vystřílených nábojů, ale pokaždé stejná vítězka. Jestli má něco symbolizovat končící šampionát, pak je to obrázek Laury Dahlmeierové, která projíždí cílem s rukama nad hlavou, protože přesně takhle v neděli oslavila už páté zlato.

„Je to jako sen, velký sen, který se mi teď splnil. V každém závodě jsem se snažila dát do toho maximum, a nakonec to takhle vyšlo. Je to skvělý šampionát, mám to tu moc ráda, stadion, atmosféru na střelnici. Je skvělé získat tolik medailí. Už před dnešním závodem jsem si uvědomovala, jaký úspěch mám na dosah, ale snažila jsem se zůstat v klidu a zastřílet za nulu,“ prohlásila Dahlmeierová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je skvělé získat tolik medailí, hodnotila MS v biatlonu Laura Dahlmeierová

To se v neděli povedlo naprosto skvěle, a když už to v minulých závodech střelecky nevyšlo úplně stoprocentně, třiadvacetiletá Němka prostě převálcovala soupeřky na trati, silovým stylem jízdy jako by ani nepatřila do ženské kategorie. I díky tomu získala v Hochfilzenu tolik cen, že radši Dahlmeierovi odváželi jednotlivé trofeje postupně.

„Byli tu moji rodiče, po každém závodě jsem jim dala všechny ty ceny a poháry, aby to odvezli domů, takže tohle je v pohodě,“ usmívá se Dahlmeierová, nad jejímiž výkony kroutí hlavou také trenér českých biatlonistek.

„Čekalo se, že bude Laura silná, ale to, že bude vévodit až takhle, tak to jsem nepředpokládal,“ přiznává Zdeněk Vítek, i když i on si užil spoustu radosti díky Gabriele Koukalové, mimochodem jediné přemožitelky Dahlmeierové na šampionátu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šéftrenér české reprezentace hodnotil MS v biatlonu pozitivně

Právě tyhle dvě závodnice často veřejnost porovnává, když se snaží najít odpověď na otázky, kdo je nejlepší biatlonistkou světa, ale obě dvě jsou jiné, a rozhodně nejen na trati. Zatímco Koukalová je pověstnou extrovertní kráskou, Dahlmeierová spíš svéráznou holkou ze skal.

„Horolezectví je moje hobby. Jsem ráda, když můžu být v přírodě, se svými přáteli, a můžu dělat něco jiného, bez mobilního telefonu. Být venku, užít si trochu legrace. Navíc je to dobrý trénink po všech stránkách,“ dodává největší hvězda letošního mistrovství světa v biatlonu.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme