Je to opakovaně a nevím, co se stalo, smutní Vítková. Kolegové ze štafety ji podpořili

Biatlonistka Veronika Vítková pomohla loni smíšené štafetě ke zlatu na mistrovství světa, ale letos jí závod krutě nevyšel. Už po první střelbě odjížděla kvůli trojnásobnému dobíjení se ztrátou, pak musela opravovat ještě dvakrát. V cíli z toho bylo šesté místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková musela při smíšené štafetě pětkrát dobíjet a nabrala ztrátu

Veronika Vítková musela při smíšené štafetě pětkrát dobíjet a nabrala ztrátu | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Sama začala Veronika Vítková tím, že má za sebou další pokaženou štafetu. „Není to k smíchu, je mi blbě,“ křečovitě se pousmála česká závodnice nad svým výkonem ve smíšené štafetě.

„Je to opakovaně a nevím, co se tam stalo. 1+1 by nebylo tak hrozné, kdyby to člověk dobil napoprvé, ale bohužel jsem tam bojovala až do poslední rány,“ smutnila Veronika Vítková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Veroniku Vítkovou podpořili po štafetě trenéři, diváci i kolegové ze štafety

Ráda byla snad jen za to, že nemusela na trestné kolo. Na rozdíl od smíšené štafety v kanadském Canmore, kde kroužila dokonce třikrát.

Šéftrenér Ondřej Rybář ale závodnici nevyplísnil. „Ve štafetě jsou jiné nervy, jedete za tým. V individuálních závodech může, co se týká střelby, podat lepší výkon.“

„Bohužel nedobila napoprvé, to se promítlo do ztráty. I od Verči to byl perfektní výkon, na trati jela krásně. Z nás všichni podali maximum a je škoda těch dobíjení,“ podržel svou kolegyni, která mockrát českým štafetám pomohla, finišman Michal Krčmář.

Šesté místo není průšvih, říká finišman Krčmář. Celá štafeta prý odvedla maximum

Číst článek

Kromě Vítkové na prvním úseku už všichni další Češi stříleli naprosto čistě. Chyby se kromě Krčmáře nedopustili Michal Šlesingr ani Gabriela Soukalová.

„Myslím, že šesté místo je pódium a nemám se za co stydět. Není to špatný výsledek na úvod, jsme za něj rádi,“ zhodnotila štafetu vedoucí závodnice Světového poháru Soukalová.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme