Je úžasné, jak se dokáže vždy navrátit, říká Strachová o Bankovi. Jejich vztah uzrál až časem

Jsou posledními výraznými tahouny českého alpského lyžování, stále se oba brání konci kariéry a jejich příběhy jsou nejen v tomto podobné. Nějaký čas to sice trvalo, než si k sobě Šárka Strachová a Ondřej Bank našli cestu, ale teď se dokážou navzájem inspirovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank se mistrovství světa ve Vailu vážně zranil. Teď už ale stejně jako Šárka Strachová vyhlíží start nové sezony

Ondřej Bank se mistrovství světa ve Vailu vážně zranil. Teď už ale stejně jako Šárka Strachová vyhlíží start nové sezony | Zdroj: ČTK

Málokdy se přitom oba lyžaři vidí osobně, jako se jim to poštěstilo při pondělním pražském setkání před startem nové sezony.

„Míjíme se. Já jezdím točivé disciplíny a on rychlostní, které se trénují jinde. Sejít se a vzájemně se podpořit můžeme na akcích, jako jsou olympijské hry či mistrovství světa,“ přiblížila Šárka Strachová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřej Bank přiznává, že počátky profesionálního vztahu nebyly zrovna ideální. Nyní se oba lyžaři navzájem inspirují

Ale ani takové setkávání není pravidlem odjakživa. Jak vzpomíná Ondřej Bank, bývaly časy, kdy se s týmem Šárky Strachové nevyhledávali.

„Náš vztah je ovlivněný začátkem, kdy Šárka neměla moc příležitostí se s námi potkávat. Nebyli jsme úplně oblíbenci pana Záhrobského,“ nastiňoval se smíchem první společné zážitky.

„Momentálně je Šárka daleko víc otevřená, bavíme se o všem. Vždycky se zeptá na moje a bráchovy děti. Je vidět, že k nim taky tíhne,“ potvrdil 35letý Bank, že i kladný vztah k rodičovství, které sám už prožívá a o pět let mladší Strachová teprve plánuje, je spojuje.

V lyžařském životě jsou to ale hlavně vážné zdravotní a v případě Strachové i soukromé problémy, které narušovaly jejich kariéry a které zatím pokaždé dokázali překonat a znovu se zařadit do světové špičky.

„Šárky si hodně vážím. V celé té špatné věci ohledně rodiny byla hodně silná. Muselo to být těžké. Neskutečně si věří a ví, jak vyhrávat. Já jsem pravý opak. Nikdy jsem nezávodil s tím, že chci být nejlepší,“ porovnával Bank.

 

7.30 Dobré ráno / Good morning :)Pitztal glacier

Posted by Šárka Strachová on 19. říjen 2015

I čtyřnásobná medailistka z mistrovství světa nachází v životním příběhu svého kolegy určitou inspiraci.

„Na Ondrovi je úžasné, jak se dokáže vždycky sebrat, namotivovat a opět navrátit. Sama vím, jak je to náročné, a on měl návratů už řadu. Lyžovaní musí milovat, je pro něj vášní,“ říká Šárka Strachová.

Sezona Světového poháru začne zkušené slalomářce příští týden ve Finsku, sjezdaři Bankovi o 14 dní později v Kanadě.

Jan Kaliba, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme