Jednotka bolesti u českých biatlonistů? Jeden Karpíšek. Fyzioterapeut zavedl rázovou vlnu

Odjet závod, sbalit, přejet z Oberhofu do Rupholdingu, vytestovat lyže, potrénovat, a jde se znovu na to. Biatlonová elita se rychle přesunula do dějiště pátého dílu Světového poháru. Muže už dnes, tedy ve středu, čekají štafety. Představí se v nich i české kvarteto Moravec, Soukup, Šlesingr a Krčmář, a závodní kombinézu oblékne po pouhých dvou dnech volna.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec na trati

Ondřej Moravec na trati | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Relaxu a příjemného nicnedělání si v lednu neužijí, teď už jsou biatlonoví kočovníci v Rupholdingu a za chvíli se zase postaví na start. A tentokrát bylo navíc zapotřebí setřást únavu rychleji než kdy jindy.

„Nepamatuji si, kdy naposledy jsem závodil už ve středu, snad asi nikdy. Pamatuji si, že tenhle program mívaly holky. Záda, trapézy jsem měl takové v ne úplně standardním rozpoložení. Ale necítím se tak, že bych nebyl schopen odjet závod,“ říká Ondřej Moravec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Víte, jaká je nová jednotka bolesti v biatlonovém světě? Jeden Karpíšek! Nese jméno fyzioterapeuta českého týmu Romana Karpíška

A to snad i díky tomu, že má stejně jako jeho reprezentační kolegové k dispozici fyzioterapeuta Romana Karpíška. Toho možná Češi občas s úsměvem nazývají tyranem, jeho regenerační metody jsou prý poměrně bolestivým zážitkem, a obzvlášť teď, kdy přišel s novou rehabilitační pomůckou.

„Rázová vlna. Je to na uvolnění svalového napětí, vytváří to tlak do svalů. Tím, že je to krátká doba, tak o to víc to občas bolí. Kluci včera vymysleli, že jednotkou bolesti je jeden Karpíšek. Tři celých šest Karpíšku - nejdéle vydržel Ondra Moravec, takže tuším, že poletí,“ usmívá se Karpíšek. A baví se i další členové realizačního týmu. A co na to Ondřej Moravec a další?

„Včera si přivezl novou hračku, má tady rázovou vlnu, tak to tam na nás testoval.“ A finišman české štafety Michal Krčmář ještě dodává: „Jojo, včera jsem dostal asi deset Karpíšků. Uvidíme, jak kdo zregeneroval, ale budeme bojovat o co nejlepší umístění. Když to bude do šestého místa, tak budeme spokojení.“

Závod začne v půl třetí a o jeho průběhu vás budeme informovat v reportážních vstupech na Radiožurnálu. Po 17. hodině pak uslyšíte hosta dvaceti minut Radiožurnálu Michala Šlesingra.

David Nyč, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme