Ještě ve mně není ten zabiják, říká lyžař Bank. Hlad po vítězství zatím necítí

Ondřeje Banka dnes čeká první evropský závod v nové sezoně Světového poháru. V jihotyrolské Val Gardeně jsou sice kopce zelené, ale závodní sjezdovka Saslong je na start superG připravená. Pro českého lyžaře je to hlavně šance zase se o něco přiblížit životní formě, kterou mu sebral únorový těžký pád na mistrovství světa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český lyžař Ondřej Bank na startu závodu Světového poháru

Český lyžař Ondřej Bank na startu závodu Světového poháru | Zdroj: Reuters

Odřeniny jsou z tváře dávno pryč, už i koleno a kotník se zahojily. A na otřes mozku upozorní jen z legrace, když omlouvá svou zapomnětlivost.

Na první pohled následky únorového karambolu zmizely, ale vnitřní šrámy v duši závodníka pořád najdeme. Z bodu nula ke stoprocentní formě se Ondřej Bank ještě nevyškrábal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřej Bank je po fyzické stránce z těžkého zranění venku, ale ještě stále trpí jeho psychika

„Noha už je relativně dobrá, ale přesto se první tři oblouky spíše ujišťuji, že je všechno v pořádku. Nemám ještě v hlavě, že tu všechny porazím a podrtím. Řeším strašně moc věcí okolo, ještě ve mně není ten zabiják,“ vysvětluje pomalejší vstup do sezony Ondřej Bank.

Z jeho jízd letos skutečně strach nejde, nejlepším výsledkem amerického úvodu Světového poháru je pro něj 38. místo ze sjezdu při návratu na trať, kde se o deset měsíců dříve vážně zranil.

Ale víc než výsledků lituje toho, že v Beaver Creeku ani předtím v Lake Louis kvůli zdravotním omezením ještě neměl z lyžování radost.

„Můj servisák si ze mě dělá srandu, že už čtyři měsíce říkám, že se cítím lépe a lépe. Ona je to pravda, ale jde to hrozně pomalu. V Lake Louis jsem ze závodění neměl vůbec radost. Byl jsem unavený a utrápený. Teď už je to lepší, o dost lepší,“ těší se na další závod český reprezentant.

Ukáže se to možná už dnes. Čtvrt hodiny po poledni začne ve Val Gardeně superobří slalom a Ondřej Bank se na trať vydá jako 43. v pořadí.

Jan Kaliba, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme