Jet na olympiádě lyže i snowboard je jedním z mých největších snů, přiznává Ledecká

Ester Ledecká se po rázném vstupu do lyžařského Světového poháru připravuje na další start mezi elitními sjezdařkami. Snowboardový seriál má totiž do konce února pauzu, a tak se dvacetiletá Češka o víkendu opět pokusí vybojovat body v konkurenci hvězd alpského lyžování.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: Sport Invest Group

Pro fanoušky, ale i odborníky působila Ester Ledecká v Garmish Partenkirchenu trochu jako zjevení, protože bodovat ve Světovém poháru mezi lyžařkami pár dní po vítězství mezi nejlepšími snowboardistkami, to tu ještě opravdu nebylo.

Její lyžařská premiéra v Německu, kde vybojovala 24. a 25. té místo zaujala i zahraniční média, a tak byla po Lindsey Vonnové nejobletovanější závodnicí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Světové šampionka ve snowboardingu Ester Ledecká kombinuje snowboard a lyže a touží v obou disciplínách závodit na ZOH. Mluvil s ní Jakub Marek

„Byla bych ráda, kdyby to vždycky bylo tak, že dělám obojí. Že právě to je na mě výjimečné, že nedělám prostě jednu disciplínu, ale dvě a že je dělám dobře,“ odmítá mistryně světa v paralelním slalomu na snowboardu hlasy, které jí nabádají k tomu, aby se naplno věnovala stále ještě prestižnějšímu alpskému lyžování.

Pro Ester Ledeckou jsou totiž tituly ze všech sportů stejně cenné. „Vím, že pro spoustu lidí by to asi bylo víc, ale pro mě by to bylo nastejno. Protože jsem si přála a v podstatě si pořád přeju být mistryní světa buď na lyžích, nebo na snowboardu. Prostě je to titul, který je pro mě hrozně cenný,“ přiznává vnučka hokejového mistra světa z roku 1972 Jana Klapáče.

V sobotu jí čeká ve Švýcarské Crans Montaně sjezd a v neděli kombinace a kromě dalších zkušeností mají tyto závody pro Ester Ledekou i další význam.

„Na minulou olympiádu se mi to nepovedlo tím, že jsem neměla splněné dva roky zpátky. Takže teď se opravdu soustředím na to, abych plnila nominační kritéria už teď,“ říká.


„Příští rok zase o to budu bojovat a uvidíme. Doufám, že to dopadne dobře. Jedním z největších snů je, abych jela na olympiádě lyže i snowboard,“ doplňuje výjimečná obojživelnice, která je aktuálně ve Světovém poháru nejlepší snowboardistkou v alpských disciplínách.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme