Jizerská 50 není vyprodaná, i v hlavním závodě zbývají volná místa

Skoro pět tisíc běžců na lyžích se zúčastní hlavního závodu Jizerské padesátky, další dvě tisícovky lyžařů obsadí doprovodné akce. Některé z nich začínají už dnes a pro řadu závodníků jde o vrchol právě probíhající sezony, i v hlavním závodě jsou přitom stále volná startovní čísla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jizerská padesátka (ilustrační foto).

Jizerská padesátka (ilustrační foto). | Foto: Jizerská 50

Na internetových stránkách Jizerské padesátky už několik týdnů láká lyžaře video se záběry z dva roky starého závodu, a i tady se objevuje slogan celé akce: „Chceš být u toho? Mazej na Jizerskou!“ Renomé slavného podniku zabírá – i letos s profesionály pojedou tisíce amatérských běžců.

„Na Bedřichovskou 30 volnou technikou zbývá posledních pár čísel, padesátka je téměř vyprodaná. Jsme rádi, že Jizerská 50 má jméno, snažíme se pro to dělat maximum, abychom ho zachovali a věříme, že to tak bude i do budoucna,“ vysvětluje tajemník Jizerské padesátky Martin Koucký.

Přehrát

00:00 / 00:00

Naplněnost kapacity Jizerské 50 zjistil reportér ČRo David Nyč

Zcela vyprodáno tedy zřejmě i vinou zrušeného loňského ročníku není, i tak se ale počet startujících rozhodně hodně blíží maximální sedmitisícové kapacitě.

„Baví mě závody, kdy se úplně ryzí amatéři mohou postavit na start se světovou špičkou. Jizerská 50 je nejvíc a pro 99 procent lidí, co budou v neděli na startu, to bude vrchol sezony,“ našel to podstatné na Jizerské padesátce Roman Malivánek.

Sám patří mezi závodníky, kteří nemají ty úplně nejvyšší ambice, a je zvědavý na srovnání svého času s tím Lukáše Bauera, Anderse Auklanda nebo Johana Kjolstada. Taková jména se postaví na start nedělního, hlavního závodu.

Program celé akce však začíná už v 9 hodin, kdy odstartuje závod na 30 kilometrů volnou technikou.

Jizerská padesátka / Jizerská 50 | Foto: Michal Jindra

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme