Jsme opravdu spokojení, shodli se trenéři biatlonistů Rybář s Vítkem

Český biatlon slaví po dvanácti letech individuální medaili ze ženského závodu na mistrovství světa. Na šampionátu ve finském Kontiolahti ji v nejdelším klání získala Gabriela Soukalová, která skončila druhá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenéři českých biatlonistů Zdeněk Vítek a Ondřej Rybář na střelnici

Trenéři českých biatlonistů Zdeněk Vítek a Ondřej Rybář na střelnici | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Dlouho to vypadalo dokonce na zlato, jenže českou reprezentantku senzačně předstihla jen málo známá Ruska Jekatěrina Jurlovová.

„Musíme uznat, že Jurlovová jela dobře, střílela čistě a o tom biatlon je. Gábina tam jednu nechala a to jí posunulo na druhé místo,“ vrátil se k nejdůležitějšímu okamžiku závodu trenér žen Zdeněk Vítek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonoví trenéři Ondřej Rybář a Zdeněk Vítek zářili po vytrvalostním závodu žen spokojeností, přesvedčil se o tom reportér Radiožurnálu Jan Suchan

„Můžeme být spokojení. Závod to byl nádherný, infarktový, mělo to neuvěřitelný závěr. Měli jsme štěstí, když dojížděla Mäkäräinenová, na druhou stranu není to titul. Ale jsme opravdu spokojení,“ přidal se šéftrenér českých biatlonistů Ondřej Rybář.

Gabriela Soukalová střílela až do poslední položky čistě, ale čtvrtá rána na poslední ‚stojce‘ terč netrefila. I trenér Vítek uznal, že měl před poslední střelbou pochybnosti.

„Červíček pochybností tam je vždycky, ale věřil jsem, že to zvládne. Jednička je dobrá střelba, ale není to nejlepší střelba.“

Už před Ruskou Jurlovovou připravily dramatické chvíle Italka Wiererová, která zaostala 1,6 vteřiny za Soukalovou, a domácí Finka Mäkäräinenová dokonce pouze 1,2 sekundy. Bylo to neuvěřitelně vyrovnané.

Je to jako sen, neuvěřitelný, usmívala se stříbrná Gabriela Soukalová

Číst článek

„Když Gabču neporazila Mäkäräinenová, tak jsem věřil, že by to mohlo dopadnout. Ale Jurlovová jela zezadu a byla bezchybná,“ pochválil vítězku Vítek.

„Všimnul jsem si jí u počítače až po druhé střelbě a můžu říct s klidným svědomím, že s tímto jménem jsem nepočítal. Je to dobrá střelkyně, ale hlídali jsme si jiné závodnice. Ale sešlo se jí to, dala čtyři nuly a běžela velice slušný závod. Zaslouženě vyhrála,“ uznal kvalitu Jurlovové Ondřej Rybář.

 

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme