Každým skokem si věřím víc a víc, říká skokan Roman Koudelka

Čeští skokani na lyžích obsadili v úvodním závodu Světového poháru družstev 6. místo. Hvězdou dne byl Roman Koudelka, který v součtu předvedl nejdelší skoky a vyhrál i předchozí zkušební kole. Díky dosavadním výkonům je jedním z favoritů zítřejšího individuálního závodu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

skokan na lyžích Roman Koudelka.JPG

skokan na lyžích Roman Koudelka.JPG | Foto: Tomáš Kohout

„Nebylo to nejhorší, nemáme se za co stydět. Po prvním kole jsme to měli rozjeté trošku lépe, ale nedá se nic dělat. Je to začátek sezony a šesté místo je dobré. Porazili jsme Rakousko i Polsko, které nepostoupilo do 2. kola, takže spokojenost,“ zhodnotil výsledek v soutěži družstev skokan Roman Koudelka.

Koudelka byl jasně nejlepším z české čtveřice, která byla po prvním kole čtvrtá pouze s malým odstupem na medailové pozice. V konečném pořadí ztratili Češi na páté Slovinsko pouhé 3 body.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Romanem Koudelkou mluvil po závodě družstev v Klingenthalu reportér ČRo Tomáš Kohout

„Snažil jsem se soustředit jen na ten skok, abych zopakoval, co se mi povedlo. Mrzí mě, že se mi moc nepovedl telemark, do kterého jsem nepouštěl, protože dopad je zledovatělý. Kdyby byl doskok, mohli jsme být pátí,“ počítá skokan z Lomnice nad Popelkou.

V úvodu sezony předvádí skvělé skoky. V závodě družstev skočil 141,5 a 143 metru. Navíc vyhrál i zkušební kolo a včerejší kvalifikaci.

„Je to velké povzbuzení. Už včera jsem říkal, že když jsem vyhrál kvalifikaci, nebyly skoky úplně ono. Dnes jsem si začínal každým skokem víc a víc věřit. Skoky začínají mít kvalitu. Mám z toho radost, trenér taky, ale závod je až zítra,“ upozorňuje pětadvacetiletý reprezentant.

Družstvo skokanů na lyžích skončilo v Klingenthalu šesté

Číst článek

Všichni skokani se musí vypořádávat s tvrdým povrchem na dopadu. Pořadatelé v Klighentalu prosypali umělý sníh, ze kterého se stala téměř souvislá ledová plocha.

„Máme úplně zničené hrany, které vozím do servisu, který je naštěstí tady, takže mi to celé opraví. Není to nic příjemného – prosypali to salmiakem a nedá se tam brzdit. Věřím, že to zítra bude lepší,“ vyhlíží individuální závod skokanů.

Díky dosavadním výkonům je Koudelka favoritem zítřejšího závodu. „Každý den je jiný. Někdo může vylítnout, mě se to nemusí povést. Bude záležet na podmínkách, ale věřím si, skáču tu dobře a nemám důvod zůstávat nohama na zemi. Kdyby se povedlo skočit do desátého místa, byla by to paráda."

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme