Ke stupňům vítězů bylo daleko, přiznává po Turné skokan Koudelka

Před startem Turné čtyř můstků byl pasován do role jednoho z favoritů. Nejlepší český skokan Roman Koudelka nakonec skončil celkově devátý, což není výsledek úplně podle jeho představ. Na druhou stranu třetí muž průběžného pořadí Světového poháru je rád, že se v závodech stále drží v blízkosti elitní desítky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Richard Schallert a Roman Koudelka na Turné 4 můstků

Richard Schallert a Roman Koudelka na Turné 4 můstků | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

V závěrečném podniku prestižního skokanského seriálu v rakouském Bischofshofenu si doskočil pro 13. příčku. V prvním kole skončil na značce 125,5 metru a při druhém pokusu si polepšil na 128 metrů.

„Oba skoky jsem pozdě odrazil, což byla škoda, protože byly o dost techničtější než při pondělní kvalifikaci. Byl tam zase vidět posun, ale tenhle můstek mi prostě není souzený,“ hodnotil krátce po svých pokusech Koudelka. „Budu bojovat dál. Teď zamíříme na lety do Kulmu. Uvidíme, jak to půjde,“ dodal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Romana Koudelku pod můstkem v Bischofshofenu po posledním závodu Turné zpovídal reportér František Kuna

Pětadvacetiletý skokan nebyl při hodnocení celého seriálu spokojený zejména s první německou částí. „Skoky opravdu nebyly optimální. Asi tam byla tíha, že jsem strašně chtěl, což mě naopak brzdilo,“ přemítá Koudelka.

„Naopak hodně spokojený jsem s výkonem, který jsem předvedl v Innsbrucku, kde jsem měl smůlu na vítr. Ani dnešní 13. místo není nic, za co bych se musel stydět. Všichni kromě mě asi čekali víc, ale je pro mě důležité jsem skončil celkově v první desítce,“ prohlásil vítěz tří letošních závodů SP.

Koudelka skončil na Turné devátý, triumf slaví Rakušan Kraft

Číst článek

Roli favorita si prý nepřipouštěl, ale v koutku duše věřil, že by o stupně vítězů mohl bojovat. „To se mi bohužel nepovedlo. Nevím, co z toho plyne. Příští rok asi zhoršit Engelberg a zlepšit se na Turné,“ žertoval v narážce na poslední závod před Turné, který dokázal vyhrát.

„Stát na stupních vítězů na Turné by bylo fantastické, ale letos k těm stupňům bylo daleko, tak to tolik nemrzí,“ uzavřel Koudelka.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme