Koudelka byl v kvalifikaci v Innsbrucku 4., postoupili i Janda s Maturou

Tři čeští závodníci se představí v zítřejším třetím závodě skokanského Turné 4 můstků v Inssbrucku. Vedle Romana Koudelky, který skončil v kvalifikaci 4., se do závodu dostali i Jakub Janda a Jan Matura. Kvalifikací neprošel pouze Lukáš Hlava.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Až ke kostelu Roman Koudelka v Innsbrucku nedoletěl, v kvalifikaci skočil 125 metrů

Až ke kostelu Roman Koudelka v Innsbrucku nedoletěl, v kvalifikaci skočil 125 metrů | Zdroj: Reuters

Roman Koudelka měl účast v závodě na základě svého pořadí ve Světovém poháru jistou, v kvalifikačním kole skočil 125 metrů, což znamená čtvrté místo. V závodním KO souboji bude jeho soupeřem Fin Anssi Koivuranta, loňský vítěz závodu.

Skok na Bergiselu se v kvalifikaci podařil i Jakubu Jandovi. Nejzkušenější závodník české výpravy se za 123 a půl metru umístil na 18. místě, má ale smůlu na soupeře. O postup do druhého kola bude soupeřit s Peterem Prevcem, druhým mužem průběžného pořadí Turné.

Těžkého soupeře má i třetí úspěšný český kvalifikant: Jan Matura se v zítřejším závodě střetne s velezkušeným Japoncem Noriakim Kasaiem.

Kvalifikaci na zítřejší závod vyhrál Rakušan Michael Hayböck, vedoucí muž dosavadního pořadí Světového poháru skočil 128 metrů a získal o bod víc než jeho krajan a vedoucí muž Turné Stefan Kraft.

Kvalifikace na závod SP a Turné čtyř můstků ve skocích na lyžích v Innsbrucku (Rakousko):
1. Hayböck 128,2 b. (128 m), 2. Kraft (oba Rak.) 127,2 (124,5), 3. Freitag (Něm.) 125,8 (125,5), 4. Koudelka 124,7 (125), ...18. Janda 113,8 (122,5), 44. Matura 106,3 (116), 55. Hlava (všichni ČR) 95,8 (113,5).
Dvojice pro 1. kolo: Koudelka - Koivuranta (Fin.), Janda - Prevc (Slovin.), Matura - Kasai (Jap.).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme