Koudelka pokazil na MS kvalifikaci na velkém můstku, dva Češi se vešli do desítky

Bez Romana Koudelky se nečekaně uskuteční na mistrovství světa v Lahti závod na velkém můstku. Nejlepší z českých skokanů pokazil kvalifikaci, zřejmě vinou vody v nájezdové stopě, a nepostoupil. Naopak zbývající čeští skokané Viktor Polášek, Tomáš Vančura a Jakub Janda bez potíží postoupili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka do finále na velkém můstku nedoskočil

Roman Koudelka do finále na velkém můstku nedoskočil | Zdroj: Reuters

Koudelka, který ve Světovém poháru v kariéře vyhrál na velkém můstku pět závodů, skočil jen 98,5 metru a dostal pouhých 72 bodů. Hned po odrazu šel nezvykle moc dopředu a let už nezachránil. U jury se Koudelka následně podle informací České televize dožadoval nového pokusu, protože podle jeho slov v nájezdové stopě byla voda.

Polášek, úřadující juniorský mistr světa, mezi čtyřicítku postupujících prošel ze čtvrtého místa s výkonem 119,5 metru a ziskem 114,8 bodu. Vančura byl osmý (118 m/111,3) a Janda osmnáctý (114/104,3).

V nepříznivých podmínkách, měnícím se větru a sněžení s deštěm, nepředvedli očekávané výkony ani někteří favorité. Z desítky předem kvalifikovaných závodníků doletěl nejdále na značku 127,5 metru Slovinec Peter Prevc, ale třeba polský lídr Světového poháru Kamil Stoch skočil jen 113,5 metru.

Závod na velkém můstku začne ve čtvrtek v 17:30. Na středním můstku na šampionátu v Lahti skončil nejlepší z Čechů Koudelka na 14. místě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme