Koudelka tlak před novou sezonou nevnímá. Chtít se zavděčit okolí je špatně, musím skákat s radostí, říká

Sychravé počasí střední Evropy vyměnili skokani na lyžích za finský mráz. Ten ve středisku Ruka není nijak vražedný, jen dotvoří kulisu úvodním závodům Světového poháru. Na ně se připravuje i nejlepší český reprezentant posledních let Roman Koudelka. Oproti předchozímu ročníku se před startem toho letošního cítí i psychicky lépe.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka během závodu Turné čtyř můstků

Roman Koudelka během závodu Turné čtyř můstků

Před dvěma zimami skočil Roman Koudelka do sezony rovnou prvním místem. V té minulé se mu tolik nedařilo. A před právě začínajícím ročníkem je mu vlastně i díky tomu na duši lépe.

Přehrát

00:00 / 00:00

Když vás lidé jednou vidí na stupních vítězů a pak tam nejste pravidelně, desátá místa už je nezajímají, tvrdí Roman Koudelkaz

„Je to úleva, protože po předloňské sezoně ode mě všichni čekali velké věci. Ani se nedivím, sedlo mi to suprově a lidé čekali, že to tak bude pokračovat dál. Pro moji hlavu a psychiku to byla velká škola, protože jsem na sebe nevyvíjel takový tlak. Spíš jsem se chtěl zavděčit okolí, a to je prostě špatně,“ zjistil Koudelka.

Teď už skokan zná recept na to, jak se uklidnit. A možná by ho mohl poskytnout i okolí, ačkoli si Koudelka rozhodně nehraje na nějakého mentora.

„Sice mě to živí, ale musím to furt dělat s radostí. To se poslední dobou daří. Start sezony pro mě bude jednodušší, protože tlak není takový. Když vás lidé jednou vidí na stupních vítězů a pak tam nejste pravidelně, desátá místa už je nezajímají,“ řekl sedmadvacetiletý skokan.

Zatímco v sezoně 2014/15 byl Koudelka na „bedně“ osmkrát, v té minulé pouze jednou. A ten rozdíl v zájmu publika už stačil za ty roky ve Světovém poháru poznat.

O tom, jak se mu bude dařit v ročníku novém, leccos naznačí už čtvrteční kvalifikace na první závod ve finské Ruce. V té se představí také veteráni Jakub Janda a Jan Matura, Lukáš Hlava a mladíci Vojtěch Štursa s Tomášem Vančurou. Pokud to počasí dovolí, začne se v 18 hodin českého času.

Tomáš Kohout, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme