Koudelka vzdává vítězství v Turné čtyř můstků. Cítí, že mu chybí trénink

Skokan na lyžích Roman Koudelka už tuší, že Turné čtyř můstků nevyhraje. Z průběžného osmého místa už na hlavní favority ztrácí příliš, a tak musel nejlepší český skokan po 11. příčce v Garmisch-Partenkirchenu přehodnotit celkové cíle.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Richard Schallert a Roman Koudelka na Turné 4 můstků

Richard Schallert a Roman Koudelka na Turné 4 můstků | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

„Celkově v Turné už je to velká ztráta i na první tři. Kdyby se mi podařilo udržet desítku, bylo by to výborné, ale na můstku se tu moc necítím, ani v Oberstdorfu, takže spíš budeme muset zapracovat na síle do nohou,“ popisuje plán na nejbližší hodiny Roman Koudelka.

Aktuálně 8. muž průběžného pořadí bude muset poměrně rychle něco změnit, už zítra se skáče kvalifikace v Innsbrucku, a tak bude Koudelka plánovat společně s trenérem Richardem Schallertem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příčiny horších umístění na Turné 4 můstků hledal s Romanem Koudelkou reportér ČRo František Kuna

„Musíme si s Richiem trošku sednout, protože poslední těžký trénink jsem měl před Engelbergem. (Ve Švýcarsku se závodilo od 19. do 21. prosince, pozn. red.) Připadá mi, že teď tréninky trochu chybí, takže se uvidí, co Richie naplánuje a na čem zapracujeme,“ věří skokan trenérovi.

Skoky na lyžích jsou hodně nevypočitatelné, a i proto Koudelka moc nechápe, proč se mu po skvělém startu do sezony a výborných výkonech v SP daří méně. „Nevím, Richie mi k těmhle věcem nechce teď moc říkat. V prvním kole to nebyl špatný skok, ale nevíme, proč to najednou neletí.“

„Ale to jsou skoky na lyžích – když jsem měl top formu, lítalo to a nevěděl jsem proč. Myslím, že když nejsem spokojený se dvěma skoky a je z toho 11. místo, není to vůbec špatné,“ zůstává Roman Koudelka optimistický.

O posun výš v průběžném hodnocení Turné čtyř můstků bude český skokan usilovat o víkendu v Innsbrucku. Do něj vstoupí jako vedoucí muž už podruhé v této roli Rakušan Stefan Kraft.

Roman Koudelka je v průběžném pořadí Turné 4 můstků sedmý | Foto: Reuters

Turné čtyř můstků | Foto: Michal Jindra

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme