Koukalová se 'zrušila' už ve druhém kole. Špička je široká, ale mám na to, říká po třetím místě ve sprintu

Střílela pomaleji, ale jistě. Právě bezchybná střelba zajistila Gabriele Koukalové první letošní stupně vítězů. I přes pomalejší čas v posledním kole skončila v Östersundu na třetím místě. Vybudovala si tak skvělou pozici pro zítřejší stíhačku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová s první medailí nové sezony

Gabriela Koukalová s první medailí nové sezony | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Hrozně ráda bych řekla, že jsem zpátky. Bohužel stabilita v posledních trénincích nebyla taková jako minulý rok. Jsem ráda, že se dnes snad to neštěstí podařilo prolomit. Doufám, že na to navážeme jako celá banda a bude komu držet palce,“ věří Gabriela Soukalová po třetím místě ve sprintu v Östersundu.

Pokaždé jste v předchozích závodech udělala 3 chyby na položce vestoje. Když jste přijížděla na stojku, měla jste v hlavě, že můžete jet o vynikající výsledek?

Zvolila jsem taktiku zrušit se během druhého kola tak, abych vůbec nebyla schopná přemýšlet. Zdá se, že to je osvědčená taktika a měla bych v ní setrvávat.

První stupně vítězů v sezoně. Koukalová dosprintovala v Östersundu na 3. místě

Číst článek

Podmínky byly ideální, ale neřekl si závodník, že se trefit musí? Nebyl tlak větší, než kdyby létaly deštníky?

Tlak je takový, jaký si člověk připustí. Maminka mi vždycky říkávala, že největší tlak má člověk ráno na toaletě. Myslím, že to je naprostá pravda a nic jsem si nepřipouštěla. Nemám potřebu nikomu nic dokazovat, jen sama sobě. Pokud mám zrovna náladu.

Jaké je to povzbuzení po létě, které nebylo úplně dobré? Skončila jste v nemocnici s vyčerpáním. A teď stupně vítězů ve druhém závodě.

Je to úžasné a jsem moc ráda. Je to obrovský pozitivní kopanec, velká motivace. Doufám, že to tak bude pokračovat nejen pro mě, ale i pro náš tým.

V posledním kole jste byla za Marií Dorinovou-Habertovou 4 sekundy, pak to bylo 20. Už vám došly síly?

Je pravda, že ve třetím kole už jsem neměla tolik síly. Holky se tam asi hodně zrychlily a já se snažila držet kontakt. Taktika, že člověk zpomalí ve druhém a kole a nakoupí spoustu vteřin, nevychází. Když vám někdo hlásí, že dostáváte 20 vteřin, nebo s někým jedete stejně, je to velký rozdíl pro psychiku. Vždy se snažím jet, co mi nohy stačí, a v posledním kole se to ukáže. Věřím, že jednou to vydržím celé.

Hodně jste se bránila otázkám na glóbus. Ukázalo se vám teď, že na to máte?

Zřejmě na to mám, ale ta špička je tak široká, že mi přijde předčasné dedukovat závěry ze sezony, která ještě ani nezačala. Každý udělá maximum, aby měl co nejlepší výsledek, ale je tam strašně moc lidí a bude celá řada změn. Roli hraje nejen fyzická připravenost, ale i zdraví. Kolikrát na nás něco skočí tak rychle, že ani nevíme, jak se to stalo.

Od fanynek jste dostali perníčky. Dala jste si ho už? Nebo jste si ho nechala za odměnu?

Hned jak jsem ho dostala, tak jsem neodolala a dala si ho na posilněnou ještě večer. Říkala jsem si, že se mi dnes budou hodit na trati. Moc holkám děkuji, jsou skvělé.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme