Koukalová ve stíhačce ztratila vedení, přesto vede Světový pohár

Gabriela Koukalová v Oberhofu neobhájila vedení ze sprintu a ve stíhacím závodě skončila druhá za Francouzkou Marií Dorinovou-Habertovou. Díky druhému místu se dostala do čela Světového poháru před Lauru Dahlemeirovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriele Koukalové tentokrát zlatá medaile o půl minuty unikla

Gabriele Koukalové tentokrát zlatá medaile o půl minuty unikla | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Gabriela Koukalová vystartovala do stíhačky s 20sekundovým náskokem před Marií Dorinovou-Habertovou a Kaisou Mäkäräinenovou. Svůj náskok ještě zvýšila. První dvě střelecké položky totiž zvládla čistě, zatímco její nejbližší pronásledovatelky chybovaly.

Problém ale nastal při položkách vestoje. Při silném bočním větru udělala při té první jednu chybu a navíc dlouho čekala na poslední. Na podložce strávila téměř minutu, takže ji zezadu dorazila Francouzka Dorinová-Habertová. Ze střelnice odjely spolu. S velkým náskokem na Finku.

Rozhodla poslední střelba. Dorinová-Habertová chybovala jednou, ale Češka dvakrát. Marie Dorintová-Habertová tak získala půlminutový náskok, který udržela až do konce. Gabriela Koukalová dojela druhá se ztrátou 38 vteřin.

V cíli se ale mohla radovat. Díky neúčasti Němky Laury Dahlemeirové se Koukalová dostala do vedení průběžného pořadí Světového poháru. Před zítřejším závodem s hromadným startem vede o pět bodů před dnes třetí Kaisou Mäkäräinenovou, o 9 před Němkou, která se zítra do seriálu vrátí.

Druhé Češce na startu Evě Puskarčíkové nevyšla střelba vleže. Ze dvou položek pětkrát chybovala a propadla se za bodované pozice. Díky čistším „stojkám“ se protlačila aspoň na 36. místo.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme