Krach na střelnici. Česká ženská biatlonová štafeta končí na MS na šestém místě

Český biatlon se ani dnes na mistrovství světa v norském Oslu medaile nedočkal. Ženské štafetě ve složení Jislová, Soukalová, Charvátová a Vítková bylo předpovídáno medailové umístění. Po selhání Charvátové na střelnici obsadily Češky nakonec 6. místo. Šampionkami se staly domácí Norky, druhá skončila na letošním MS veleúspěšná Francie a třetí dojely Němky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová na trati v Oslu

Gabriela Soukalová na trati v Oslu | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Jako první se v českém dresu na trať vydala juniorka Jessica Jislová, která absolvovala svou první dospělou štafetu na mistrovství světa. První střelbu zvládla mladá česká závodnice s přehledem a do druhé části úseku vyjela s desetivteřinovou ztrátou.

Jediné překvapení na úvodní střelecké položce připravila Francie, která musela třikrát dobíjet. Na stojce už nebyla Jislová tak jistá a celkem třikrát musela dobíjet. Nicméně nemusela na trestné kolo a Gabriele Soukalové předávala na 18. místě s více než minutovou ztrátou.

První žena světového poháru Soukalová ovšem předvedla vynikající stíhací jízdu a ještě lepší střelbu. Ani jednou neminula terč a famózním během vytáhla českou štafetu až na šesté místo.

„Na běžkách jsem se cítila asi nejhůř ze všech závodů, které jsem tady jela. Ale měly jsme bezkonkurenčně nejlíp namazáno. Kluci ze servisu mě nenechali ve štychu a já se snažila ze všech sil dohnat ten drobný deficit,“ řekla po dojezdu Gabriela Soukalová.

Charvátová nezvládá, když na ní visí štafeta, ví kouč Vítek. Věří ve zlepšení

Číst článek

Lucie Charvátová vyrazila se ztrátou pouhých sedmi vteřin. Česká reprezentantka měla v letošní sezoně občas problémy se střelbou. To ale nepotvrdila na ležce. Sestřelila všech pět terčů a chvíli se pohybovala dokonce na čele závodu.

Ovšem v pořadí šestá střelba zhatila všechny české medailové naděje. Charvátové opět nezafungovala hlava, nedokázala se na střelbu patřičně koncentrovat a musela absolvovat tři trestné okruhy.

Na prvním místě finišovala s mohutnou podporou diváků domácí norská štafeta. Druhé dojely Francouzky, v jejichž týmu figurovaly i Dorinová Habertová a Bescondová, tedy první a druhá z individuálního závodu. Bronz berou německé biatlonistky. Veronika Vítková se na posledním úseku i přes jakékoli medailové ambice zabojovala a vytáhla českou reprezentaci na 6. místo.

„Se svým výkonem jsem spokojená, vynulovala jsem obě položky a posunula nás na pěkné šesté místo. Podržela mě střelba a tak mohu říct, že se těším na závod s hromadným startem,“ byla nakonec spokojená skvěle finišující Veronika Vítková.

Stanislav Zbyněk, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme