Krasobruslař Březina vyhlašuje po krátkém programu útok na stupně vítězů

Sezonní maximum v krátkém programu a velká šance získat podruhé v kariéře medaili z mistrovství Evropy. Přesně v tomto rozpoložení se dnes probudil český krasobruslař Michal Březina, který v Bratislavě zatím potvrzuje, že stále patří mezi nejlepší evropské krasobruslaře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krasobruslař Michal Březina v krátkém programu na ME v Bratislavě

Krasobruslař Michal Březina v krátkém programu na ME v Bratislavě | Zdroj: ČTK

„Dneska jsem prostě vlezl na led a jel. Všechno ostatní mi bylo úplně jedno,“ komentoval s minimálním odstupem svůj krátký program na evropském šampionátu Michal Březina.

V něm si brněnský rodák i díky tradičně skvělému trojitému axelu vybojoval více než 84 bodů a potěšil tak nejen svoji přítelkyni, která mu na tuto část programu vybrala hudbu, ale i české fanoušky. Ti dorazili do Bratislavy ve velkém.

Přehrát

00:00 / 00:00

Michal Březina je na mistrovství světa v krasobruslení v Bratislavě po krátkém programu třetí

„Potlesk byl perfektní. Atmosféra je tady povedená. Ke konci šampionátu určitě přijde ještě víc lidí,“ myslí už pětadvacetiletý reprezentant třeba i na nedělní exhibici na Zimním stadionu Ondreje Nepely.

Na tu se automaticky kvalifikují medailisté. Splnit si tento cíl chce Michal Březina před skoro domácími fanoušky. Dobře ví, co musí udělat pro to, aby udržel třetí místo, na kterém je po polovině soutěže. Také ví, že musí zlepšit čtverné skoky, které se mu zatím v Bratislavě příliš nedaří.

„Až moc jsem si věřil u toho salchowa. Ne že bych ztratil respekt, ale šel jsem do toho prostě s tím, že ho skočím,“ popisuje Březina příčiny jediné kaňky na svém krátkém programu.

Dnes ve volné jízdě plánoval původně předvést až tři čtverné skoky, které by jej opět vynesly po tříleté pauze na stupně vítězů. Protože vyjede na led ale až jako poslední ze všech, bude v tomto směru možná kalkulovat.

Přece jen vizitku talentovaného bezhlavého teenagera už chtě nechtě musel vyměnit za tu aktuální - čtvrtý nejstarší muž na ME. Zda nabyté zkušenosti promění nakonec v Bratislavě v medailový sen, bude jasno krátce před desátou večer.

Michal Jurman, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme