Krasobruslaři Verner a Březina si jsou podobní jak den a noc

V očekávaný souboj Michala Březiny s Tomášem Vernerem se zvrhlo probíhající krasobruslařské mistrovství Česka, Slovenska a Polska. Po krátkém programu je zatím titulu mistra České republiky blíže Verner.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Verner

Tomáš Verner | Foto: www.krasobru.wz.cz

Oba nejlepší současní čeští krasobruslaři dokázali v krátkých programech své kvality. Jejich úvodní vystoupení ale měla jen málo společného. Vlastně jediné, oba programy trvaly shodně dvě minuty třicet osm sekund. A zde jakákoliv podobnost končí.

Obhájce českého titulu Březina vyjel na led se samurajským páskem a s blyštivými kameny nalepenými na své ruce. To vše za dramatických a rytmických zvuků japonských bubnů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Krasobruslaři Verner a Březina si jsou podobní jak den a noc

,,Hudbu jsme vybrali hlavně kvůli mistrovství světa v Japonsku. Ale také kvůli tomu, že moje jízda je postavená na rytmické hudbě. Pokud to všechno zapadne do sebe, tak pak krátký program vyzní úplně jinak," hodnotí svůj krátký program, jehož jedinou vadou byl při úvodním axelu drobný dopad na dvě nohy Březina.

To Tomáš Verner u skoků nezaváhal, přesto zbytečně upadl u piruety: ,,Pád mi dal jen důvod k tomu, abych se rozesmál až do konce programu. I diváky to pobavilo. Mistrovství republiky je od toho, abych zajel kvalitní program, a to byl. Pád byla taková vada na kráse, ale né taková, aby něco ovlivnila."

Má Verner pravdu, i přes pád porazil Březinu o tři a půl bodu a jeho herecký a uvolněný projev na píseň Zpívání v dešti si uživali všichni diváci žilinské Doxxbet Arény.

Jako noc a den působí krátké programy obou českých krasobruslařů pro tuto sezónu. Na jedné straně rytmus v prvním plánu, na druhé melodická uvolněnost. Ve zmíněné rozdílnosti nachází šestinásobný mistr Česka Tomáš Verner ale pouhá pozitiva.

,,Já jsem rád, že jsme jiní, aspoň to nebude působit, že jsou všichni Češi stejní. Budeme jako den a noc. To má své výhody, protože když se nebude styl jednoho líbit rozhodčím, tak se jim bude líbit ten druhý, takže ve finále získáme medaili pro českou republiku," říká Verner.

Kéž by se Vernerovi prognózy vyplnily, třeba už na lednovém mistrovství Evropy ve švýcarském Bernu.

Martin Charvát, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme