Krčmář zářil v náročných podmínkách a ze stíhačky v Ruhpoldingu bere bronz. Vyhrál nezdolný Fourcade

Český biatlonista Michal Krčmář se při nedělním stíhacím závodě v německém Ruhpoldingu vypořádal s hustým sněžením i větrem a zajel nejlepší výsledek v kariéře. Ze startovní 29. příčky poskočil i díky čtyřem čistým střeleckým položkám na třetí místo. Zvítězil bezkonkurenční Francouz Martin Fourcade před Norem Emilem Hegle Svendsenem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Emoce Michala Krčmáře

Emoce Michala Krčmáře | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Zatímco v první polovině závodu se Martin Fourcade držel na neprojeté trati osamocený v čele závodu, po chybách na druhé a třetí položce se k němu v popředí přidal pětičlenný sbor.

V něm byli Nor Emil Hegle Svendsen, Rusové Anton Šipulin a Dmitrij Malyško a také Němci Simon Schempp s Arndem Peifferem, kteří měli hned zpočátku závodu kolizi.

Za vedoucím vláčkem číhal na svou šanci do té doby střelecky bezchybný Michal Krčmář. Do závodu sice vstupoval z 29. místa, ale na poslední stojku příjížděl jako sedmý. A zatímco Šipulin, Malyško, Schempp i Peiffer na závěrečné střelecké položce chybovali, Krčmář počtvrté pálil čistě.

Do finiše se tak český biatlonista řítil s vidinou medailového umístění po boku Šipulina a Peiffera. „Cítil jsem, že můžu být třetí,“ řekl v rozhovoru pro Českou televizi Krčmář. Cílovou čáru nakonec proťal z jmenované trojice jako první a radoval se tak z bronzu.

Podesáté v sezoně vyhrál Fourcade, jenž se pětici protivníků utrhl už před čtvrtou položkou, po níž ho ani střelecky stoprocentní Svendsen, který měl o 450 metrů kratší trať, nedostihl. Další Čech Ondřej Moravec si z 52. příčky polepšil na 37. pozici, Adam Václavík si o jedno místo pohoršil – dojel na 40. místě.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme