Kvalifikaci zvládl v tréninkové kombinéze. Ale nejsem tu v pozici na medaili, říká Koudelka

Dva mladíčci, jeden skokanský bard a jeden závodník v tom nejlepším věku, v takovém složení nastoupí čeští skokani do prvního závodu mistrovství světa. Největší ambice má Roman Koudelka, ani on ale nemyslí na medaili, spokojený by byl s výsledkem do desátého místa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka a Jakub Janda po kvalifikaci v Innsrucku

Roman Koudelka a Jakub Janda po kvalifikaci v Innsrucku | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Roman Koudelka je v ideálním skokanském věku a přesně podle toho se zachoval už v kvalifikaci. Věřil si, vzal si jen tréninkovou, tedy horší kombinézu a. kvalifikaci na můstku s označením HS100 prostě odjel. „Je to rutina,“ řekl a ošidil dokonce i telemark.

Napjatější vstupoval do kvalifikace Jakub Janda, který získal dvě medaile na šampionátu před 12 lety. „Žádná kvalifikace není rutina. O mně se ví, že jsem v kvalifikacích hrozně nervózní, to bylo i teď. Když jsem letěl, byl jsem rád, že to je za mnou,“ uvolnil se český matador.

Přehrát

00:00 / 00:00

Každý z českých skokanů bude mít na středním můstku jiné ambice, ty největší z nich Roman Koudelka

Janda startuje už na svém desátém mistrovství světa. Když na šampionátu debutoval, nebyly Tomáši Vančurovi ani tři roky. Ale často se ale, že právě mladíci mají výhodu čisté hlavy a nejsou pod tlakem. „Chci udělat dobré skoky, ale beru to hlavně jako zkušenost,“ potvrzuje Tomáš Vančura a podobně je na tom i Viktor Polášek.

To Koudelka má jiné ambice, úplně nejvýš ale nemyslí. „Lidi na mě tlačí a říkají, že sezona nebyla úplně dobrá a cinkne to na MS. Chtěl bych jim vzkázat, ať si najdou jinou disciplínu a zkusí si to sami,“ směje se Roman Koudelka.

„Snažím se to házet za hlavu. Lidi by mi určitě medaili přáli, ale nejsem tu v pozici, že bych ji tady měl vyskákat. Neznamená to, že bych o ni nebojoval, ale třeba do desátého místa by to bylo výborné,“ říká Roman Koudelka.

Závod skokanů na lyžích na středním můstku začne dnes 16:30.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme