Ledecká na MS při superG chybovala, vyhrála Rakušanka Schmidhoferová

Mistryní světa v SuperG se na šampionát ve Svatém Mořici stala nejmenší závodnice startovního pole. Nicole Schmidhoferová porazila Tinu Wieratherovou o 33 setin a získala první světový titul. Ester Ledecká při své premiéře na lyžařském MS chybovala a skončila ve třetí desítce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: Zdeněk Sluka/SportInvest

Ester Ledecká do svého premiérového závodu do lyžařského MS vtrhla z obrovsko vervou a měla jeden z nejrychlejších startů. Po celé trati 21letá obojživelnice riskovala, tvrdým nájezdem dokonce vyrvala jednu branek.

Ještě po druhém mezičase útočila na umístění v elitní patnáctce, pak ale přišla velká chyba. Češka musela před rovinatou pasáží výrazně zpomalit a nakonec nabrala více než třívteřinovou ztrátu, která ji odsunula až do třetí desítky.

Ester neřeší ptákoviny a lyžuje jako chlap, chválí Ledeckou bratři Bankovi

Číst článek

Titul mistryně světa získala nejmenší závodnice ve startovním poli. 157 centimetrů vysoká Rakušanka Nicole Schmidhoferová jela naprosto čistě a získala své první velké seniorské vítězství. SuperG na světovém šampionátu sice už vyhrála před 9 lety, tehdy to ale bylo mezi juniorkami.

Stříbrnou medaili brala vítězka loňského zkušebního superG ve Svatém Mořici Tina Wieratherová, na rakouskou vítězku ztratila reprezentantka Lichtenštejnska 33 setin sekundy. Třetí skončila domácí favoritka Lara Gutová.

Další favoritky chybovaly. Američanka Lindsey Vonnová sice začala rychle, jenže po velké chybě se nevešla do jedné z branek a vypadla, podobně skončila i obhájkyně titulu a olympijská vítězka Anna Veithová.

Další dvě Češky ve startovním poli, Pavla Klicnarová a Kateřina Pauláthová, ztratily 4 a půl, respektive 6 sekunad na vítězku. Umístily se na 34. a 36. místě.

Mistrovství světa ve sjezdovém lyžování ve Svatém Mořici:
Ženy - superobří slalom: 1. Schmidhoferová (Rak.) 1:21,34, 2. Weiratherová (Licht.) -0,33, 3. Gutová (Švýc.) -0,36, 4. Rebensburgová (Něm.) -0,53, 5. Curtoniová (It.) -0,55, 6. Mowinckelová (Nor.) -0,69, 7. Venierová (Rak.) -0,77, 8. Brignoneová (It.) a Worleyová (Fr.) obě -0,84, 10. Goggiaová (It.) -0,91, ...29. Ledecká -3,05, 34. Klicnarová -4,69, 36. Pauláthová (všechny ČR) -6,02.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme