Ledecká před bojem o křišťálový glóbus: Cestování mě ničí nejvíc, ale tělo zatím drží

Snowboardistka Ester Ledecká se pokusí ještě vylepšit superúspěšný týden. Ke zlatu a stříbru z mistrovství světa může ve finále Světového poháru v německém Winterbergu přidat velký křišťálový glóbus pro celkovou vítězku seriálu. Po náročném přesunu ze Španělska vynechala před kvalifikací trénink a neměla moc prostoru na regeneraci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Organizátoři se museli vypořádat s jarním počasím. Jakou trať se jim z umělého sněhu povedlo připravit, otestuje Ester Ledecká až nedlouho před kvalifikací. V pátek totiž absolvovala náročné cestování: ze španělské Sierra Nevady do blízké Granady, letecky přes Madrid do Frankfurtu nad Mohanem a z něj dvě hodiny po silnici do Winterbergu. Na svah už tedy nešla.

„Cestování mě ničí nejvíc. Neusnu v žádném dopravním prostředku, ani na letišti,“ přiznává dvojnásobná medailistka z mistrovství světa ve snowboardingu. Její fyzioterapeut Jakub Marek ale dodává, že česká reprezentantka zatím situaci zvládá. „Jedná se o velký nápor na fyzičku, ale makáme každý den,“ říká.

Sobotní večerní masáž už si možná Ledecká dopřeje jako čerstvá vítězka celkového hodnocení Světového poháru. Nedávné úspěchy na světovém šampionátu ji prý navnadily. Problémy s koncentrací na další závod nebudou. Spíš naopak. „Je to motivace. Kdybych v Sierra Nevadě skončila nedej bože poslední, pak by mi to energii asi nepřidalo. A že jí teď potřebuju,“ uvádí rodačka z Prahy.

Ledeckou čeká poslední závod sezony, finále Světového poháru v alpském snowboardingu. Kvalifikace paralelního slalomu začne už v půl deváté ráno, vyřazovací jízdy chvíli před půl dvanáctou.

Jan Suchan, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme