Letošní Tour de Ski odstartovala. Čechům však úvodní sprinty příliš nevyšly

Sprinty volnou technikou v Lenzerheide na úvod desátého ročníku Tour de Ski vyhráli specialisté Federico Pellegrino z Itálie a Norka Maiken Caspersen Fallaová. Všech šest českých běžců na lyžích skončilo v kvalifikaci. Nejlépe si vedla Petra Nováková, která obsadila 48. místo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mezi ženami úvod Tour de Ski nejlépe vyšel Norce Fallaové

Mezi ženami úvod Tour de Ski nejlépe vyšel Norce Fallaové | Zdroj: ČTK

Pětadvacetiletý Pellegrino potvrdil dnešním vítězstvím výbornou formu - po prosincových triumfech v Davosu a Toblachu vyhrál třetí sprinterský závod Světového poháru za sebou. Bronzový medailista z MS ve sprintu dvojic byl v Lenzerheide nejrychlejší už v kvalifikaci a ve finále za sebou nechal o 41 setin Rusa Jevgenije Usťugova a o víc než sekundu Nora Finna Haagena Krogha.

Čtvrtým místem udělal důležitý krok k útoku na třetí vítězství na Tour v řadě jiný Nor Martin Johnsrud Sundby, jehož síla je především v distančních závodech.

Mezi ženami navázala na triumf z Toblachu Fallaová. Úřadující olympijská vítězka za sebou ve finále nechala Švédku Idu Ingemarsdotterovou, jež půjde do druhé etapy Tour jako vedoucí žena průběžného pořadí, neboť sprinterka Fallaová v seriálu pokračovat nebude. Třetí doběhla Norka Ingvild Flugstad Östbergová. Suverénka sezony a favoritka na celkové vítězství Therese Johaugová z Norska vypadla ve čtvrtfinále.

České naději Novákové chybělo na 48. pozici k postupu z kvalifikace 3,49 sekundy. Mezi muži skončil na trati dlouhé 1,5 kilometru sprinter Dušan Kožíšek devětapadesátý a očekávaný lídr českého mužského týmu Martin Jakš byl třiašedesátý.

V sobotu Tour pokračuje závody s hromadným startem klasickou technikou. Ženy pojedou 15 km, muži dvojnásobek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme