Lyžař Bank se poprvé mohl opřít o rady legendárního Ghediny. Na body to ale nestačilo

Sjezdaři Ondřeji Bankovi poprvé při závodě osobně pomáhal jeho nový konzultant, kterým je Ital Kristian Ghedina. Trať ve Val Gardeně zná výtečně, sám tam vyhrál sjezd Světového poháru, ale českému reprezentantovi ani to dnes nepomohlo k prvním bodům v nové sezoně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank v letošní sezoně Světového poháru zatím nebodoval

Ondřej Bank v letošní sezoně Světového poháru zatím nebodoval | Zdroj: Reuters

Bank dnes při prvním evropském závodě nové sezony Světového poháru pocítil, v čem je alpské lyžování možná nejkrutější ze všech sportů.

Po dlouhé, náročné a ne zrovna levné přípravě celého týmu vydržel na trati jen několik sekund. Superobří slalom v jihotyrolské Val Gardeně coby jediný český lyžař nedokončil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřej Bank v dnešním super-G poprvé využil služeb nového konzultanta. Přesto závod nedokončil

„Udělal jsem na trati tu samou chybu, jakou udělalo patnáct závodníků přede mnou. Ovšem s tím rozdílem, že ta moje byla dvojnásobně větší. Byla to školácká a taktická chyba,“ říkal Ondřej Bank poté, co už mimo závod dorazil do cíle.

„Byla tam taková hrana, za kterou nebyla vidět brána. Následně jsem skočil moc doprava a už jsem se do ní nevešel. Přitom jsem to předtím viděl v televizi, že tam takto skáčou všichni, takže jsem si udělal takový plán, který mi ale moc nevyšel,“ vysvětloval český sjezdař.

Ondřej Bank začal před třemi dny spolupracovat s bývalým úspěšným sjezdařem Kristianem Ghedinou. Vzhledem k brzkému výpadku však v dnešním super-G neměl možnost předvést, co mu italská lyžařská legenda před závodem poradila.

„Kvůli tomu, že jsem vypadl asi už v desáté bráně, se spolupráce zatím příliš projevit nemohla. Na místo, ve kterém jsem vypadl, mě krátce před startem upozornil, ale i tak jsem tam skočil dvakrát více doprava než ostatní. V super-G zatím nemám správný timing, ale věřím, že si v zítřejším sjezdu spravím chuť a že nastartujeme nějaký vzestup,“ dodal Bank.

SP ve sjezdovém lyžování ve Val Gardeně (Itálie):

Muži - superobří slalom:
1. Svindal 1:28,12, 2. Jansrud -0,34, 3. Kilde (všichni Nor.) -0,44, 4. Mayer (Rak.) -0,54, 5. Weibrecht (USA) -1,01, 6. Théaux (Fr.) -1,05, 7. Streitberger (Rak.) -1,23, 8. Paris (It.) a Schweiger oba -1,25, 10. Kriechmayr (oba Rak.) -1,26, ...Bank (ČR) nedokončil.

Jan Kaliba, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme