Lyžař Martin Vráblík končí s kariérou. Zažil jsem krásné momenty, vzpomíná

Letošní sezona je pro 32letého sjezdaře Martina Vráblíka definitivně poslední. Účastník tří olympijských her se rozhodl ukončit kariéru. S touto myšlenkou si Martin Vráblík pohrával už před dvěma lety, tehdy se ale ještě nechal přesvědčit k pokračování a vyrazil na zimní olympiádu do Soči.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžaře Martina Vráblíka čeká poslední závod kariéry

Lyžaře Martina Vráblíka čeká poslední závod kariéry | Foto: www.martinvrablik.cz

„Už na začátku loňské sezony jsem deklaroval, že bude moje poslední. Byl jsem rozhodnutý, ale pak mě přemluvili, abych ještě závodil. Velkým lákadlem byla Amerika, kde jsem ještě nebyl. Teď už je to rozhodnutí definitivní. Nic mě nepřesvědčí,“ ohlašuje 32letý lyžař Martin Vráblík.

„Kariéra byla dost dlouhá. Nemůžu říct, že bych něčeho litoval, nemůžu říct, že bylo všechno perfektní. Zažil jsem spoustu krásných momentů, kdy si říkám, že to za to stálo. Tohle už mi nikdo nevezme,“ říká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Konec kariéry Martin Vráblík potvrdil v rozhovoru s reportérem ČRo Václavem Pilným

Největším Vráblíkovým zážitkem jsou olympijské hry v Turíně. „Bylo to strašně emotivní, měl jsem velkou formu a 12. místo byl dobrý výsledek, ale myslím, že forma byla ještě větší,“ přemýšlí o výsledku z olympijské kombinace.

Ještě před první olympijskou účastí vyhrál univerziádu. „Vítězství ve slalomu a třetí místo v kombinaci. To byl zážitek, který mi pomáhal v těžkých chvílích,“ vzpomíná na klání vysokoškoláků v Innsbrucku.

V těchto dnech se se závoděním loučí. „Závěr je nostalgie. Objíždím si závody, kde jsem závodil jako žáček, nebo jezdím na místa, kde jsem ještě nebyl,“ zpříjemňuje si poslední dny závodní kariéry rodák ze Vsetína.

O svém dalším působení má jasno. „Už pracuji s dětmi, dělám kondiční tréninky a prodávám materiál. Chci se tomu věnovat dál, jen ve větší intenzitě,“ uzavírá bilanční rozhovor Martin Vráblík.

Václav Pilný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme