Lyžařka Ledecká má v týmu nového pomocníka. Své tipy a zkušenosti jí předává Ondřej Bank

Lyžařem už není, tanečníkem ve StarDance také ne, a tak má teď Ondřej Bank novou funkci. Stal se poradcem Ester Ledecké pro její lyžařské závody a jejich spolupráce zafungovala výborně hned napoprvé. Ve sjezdu Světového poháru v německém Garmisch-Partenkirchenu si mladá česká reprezentantka vyjela životní 13. místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžařka Ester Ledecká

Lyžařka Ester Ledecká | Foto: Jan Suchan | Zdroj: Český rozhlas

„Nějaký přehled mám, ale vlastně ji neznám, na svahu, jak reaguje na startu, jak se chová před startem a tak, takže tohle bych rád pojmul spíš jako pozorování. Zjistit, jak funguje, co má a nemá ráda, abych pak případně mohl na mistrovství světa doplnit tým,“ říkal sice Ondřej Bank, ale už teď v Bavorsku se místo pouhého pozorování pořádně činil.

Nejenže se prý neustále staral o dobrou náladu Ester Ledecké, ale při prohlídce trati jí dával tipy, kudy a jak je nejlepší jet, a už den před závodem s ní strávil dvě hodiny rozborem u videa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lyžařská kometa Ester Ledecká má ve svém týmu nového pomocníka

„Já jsem říkal, jestli tě to nebaví, tak už jdi, protože už jsem tam začal řešit nějaké nesmysly. A jí to baví, a právě že tam bude klidně sedět další hodinu a poslouchat to a koukat na ta videa.“

A ráda by to Ester Ledecká dělala i v příští sezoně, zatím je s Ondřejem Bankem kromě Ga-Pa domluvená jen na únorovém mistrovství světa.

„Záleží na něm, jak se jemu bude chtít. Samozřejmě pro mě by to byla obrovská pomoc a posila do příští sezony, kdyby se mnou mohl odjet i nějakou přípravu. Ale vím, že má rodinu a jiné svoje aktivity a tohle je prostě především jeho rozhodnutí,“ vysvětluje Ledecká.

„Tohle mě také baví, dneska jsem měl tři kávičky. Trenéři to mají úplně v pohodě, obzvlášť takoví trenéři jako já, že nejsem trenér, ale poradce. Tím pádem nemám vůbec žádné povinnosti a jenom radím, takže to se mně docela líbí,“ naznačuje bývalý výtečný sjezdař Ondřej Bank se svým typickým humorem, že by spolupráce s bratrem Tomášem na vybrušování lyžařského diamantu jménem Ester Ledecká mohla být na delší dobu.

Jan Suchan, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme