Lyžařka Strachová jde za úspěchem v Beaver Creeku s vařečkou v ruce a taky s vlastní pekárnou

Lyžařku Šárku Strachovou zastihlo mistrovství světa po dlouhé době ve formě a do Beaver Creeku si přijela pro první medaili z velké akce od olympijských her 2010. Úspěchu v dnešním slalomu podřídila všechno. Na místě se aklimatizuje a trénuje už 12 dní, ostatní individuální závody vynechala a dokonce si v Americe sama peče a vaří.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Strachová dojela první kolo v Küthai ve třetím nejrychlejším čase

Šárka Strachová dojela první kolo v Küthai ve třetím nejrychlejším čase | Zdroj: Reuters

Nejenom láska, ale i úspěch prochází žaludkem, řekla si česká lyžařka a pustila se do boje s americkou gastronomií. Svou pečlivou přípravu vedla kromě tréninkového kopce a posilovny také v kuchyni.

„Přivezla jsem si s sebou i rýži. Američani rýži víceméně moc neznají, přitom je to základní energetická surovina. Vařím si přílohy i ovesnou kaši k snídani. Strava v USA není úplně ideální a není určená pro sportovce, kteří potřebují rychle doplnit energii po tréninku,“ vysvětluje Šárka Strachová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šárka Strachová neponechala v přípravě nic náhodě. V Beaver Creeku si sama vaří a přivezla si i vlastní pekárnu

Během mistrovství světa je prý strava pro závodníky lepší než při závodech Světového poháru, ale kávu se podle všeho Američané vařit nenaučili. Nejmenovaný člen české výpravy označil tu, kterou servírují v týmové jídelně, za vývar z ponožek.

Další kapitolou pro sebe sama je pečivo, které se u snídaně omezuje na toastový chléb. A tak nejen lyžařsky, ale i co se kuchyňského vybavení týče, bývá tým Šárky Strachové na závody v Coloradu připravený. Tentokrát má s sebou vlastní mobilní pekárnu.

„Co tady v Coloradu teda neumí udělat, je dobrý chleba a kafe. Já piju spíš čaj, ale když sem letíte na 14 dnů, tak dobrý chleba a kafe jsou důležité, takže si vozíme pekárnu a někdy i kávovar,“ říká Šárka Strachová.

A tak zatímco přes den jsou trenér Klaus Mayrhofer, servisman Gerald Stocker a fyzioterapeutka Eva Felbermayrová pomocníky Šárky Strachové na svahu, u videa, v lyžárně nebo u masérského stolu, po večerech se tahle rakouská trojice mění v příležitostné pekaře s úkolem vyrábět voňavý a křupavý chléb.

„Jsou zaúkolováni, já akorát přivezla pekárnu (smích). Fyzioterapeutka Eva přivezla směsi, napeče a ráno už servíruje. Je tu jiný proud a na pekárnu je potřeba trafo. Jedna trafo stanice je dole u kluků, kde se nenabíjí vrtačky, vysílačky a peče chleba.“

Takže i dobře propečený krajíc má Strachové pomoci, aby po šesti letech znovu získala medaili z mistrovství světa. Slalom žen začne v Beaver Creeku ve čtvrt na sedm večer českého času, vyvrcholí krátce po třiadvacáté hodině a my vám jízdy české spolufavoritky nabídneme

Jan Kaliba, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme