Má význam závodit? ptala se Koukalová v létě. Pak našla motivaci a už zase vítězí

Před pár měsíci byla na dně, teď je biatlonistka Gabriela Koukalová zpátky na vrcholu. Po rozpačité letní přípravě a hledání motivace hned v úvodním dílu Světového poháru v Östersundu získala dvě medaile, z toho jednu zlatou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová

Gabriela Koukalová | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Asi ani největší optimista by to nečekal. Myslím, že ani trenéři ne. Vzhledem k letním problémům v přípravě jsem si rozhodně nepředstavovala začátek sezony až takhle skvěle,“ říká Gabriela Koukalová po vítězství ve stíhacím závodě v Östersundu.

Po triumfu vyskočil na stupně vítězů, mávala fanouškům, usmívala se. Přitom ještě v létě se vítězka SP cítila jak postavy z Harryho Pottera po útoku mozkomorů: bez štěstí a bez naděje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gabriela Koukalová našla motivaci a už zase vítězí ve Světovém poháru

„Rozplynuly se ambice a ideály. Najednou jsem vůbec nevěděla, proč bych vůbec měla závodit, jaký to má všechno význam. Bylo to jako vyhoření,“ vzpomíná na obtížné letní měsíce.

Vyčerpaná byla po životní sezoně i fyzicky, dokonce skončila na infuzích a kolikrát se musela přemlouvat i k tomu, aby vstala z postele. K návratu do tréninkové dřiny jí pomohly i vzpomínky na dopisy fanoušků.

„Bylo to pro mě hrozné zadostiučinění. Lidé, kteří jsou nemocní nebo se jim stalo něco v rodině, píší, že fandí a že jim dodávám životní motivaci. To je nejvíc, co člověk může od fanoušků dostat,“ přemýšlí.

Teď se může Gabriela Koukalová spolu s fanoušky radovat. Zdá se, že je definitivně zpátky.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme