Martina Sáblíková dojela závod na 5 kilometrů v Soulu druhá

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková našla přemožitelku na své oblíbené pětikilometrové trati. Na závodě Světového poháru v Soulu ji německá veteránka Claudia Pechsteinová porazila o více než pět sekund. Karolína Erbanová dojela na pětistovce sedmá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

„Před závodem jsem se cítila úplně v pohodě, jenže najednou to nešlo. Možná neumím jet na tomto druhu ledu, časy všech závodů včetně chlapů ukazují, že to bylo hodně pomalé. Musíme to s trenérem ještě vyhodnotit,“ řekla po závodě Martina Sáblíková na svých oficiálních stránkách.

Sedmadvacetiletá Martina Sáblíková jela závod na 5 kilometrů v poslední rozjížďce, ve které sice porazila svoji nizozemskou konkurentku Jorien Voorhuisovou o více než pět sekund, na první vítězství v rámci začínající sezony SP jí to ale nestačilo.

V předchozí jízdě totiž skvěle zajela dvaačtyřicetiletá Němka Claudia Pechsteinová, která časem 7 minut, 7 sekund a 77 setin porazila českou závodnici o 5 sekund a 31 setin. Třetí skončila Kanaďanka Ivanie Blondinová.

Na pětikilometrové trati prohrála Martina Sáblíková v rámci Světového poháru naposledy před čtyřmi lety v Hammaru s jinou německou závodnicí Stephanií Beckertovou. I přes porážku se česká závodnice dostala do vedení průběžného pořadí Světového poháru na dlouhých tratích.

„Žádná série není nekonečná, je to jen sport. Dnešní závod mi prostě vůbec nesedl a já věřím, že příště to bude zase lepší. Uvidíme, co se mnou zítra udělá patnáctistovka,“ vyhlíží česká olympijská vítězka další závod v Soulu.

Během druhého podniku Světového poháru ještě Martinu Sáblíkovou čeká závod za 1500 metrů a chystá se i na závod s hromadným startem, který poprvé absolvovala v Japonsku.

Sprinterka Karolína Erbanová se poprvé v sezoně dostala do první desítky, když skončila sedmá časem 39,06. Na vítěznou Japonku Kodairaovou ztratila sekundu a 1 setinu, na třetí místo jí ale chybělo pouhých 11 setin sekundy.

Světový pohár v rychlobruslení v Soulu:
Ženy:
5000 m: 1. Pechsteinová (Něm.) 7:07,77, 2. Sáblíková (ČR) 7:13,08, 3. Blondinová (Kan.) 7:14,53.
Pořadí SP (po 2 závodech): 1. Sáblíková 160 b., 2. Pechsteinová 140, 3. Voorhuisová (Niz.) 120.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme