Miller a Vonnová, uzdravené lyžařské legendy si daly sraz na domácím MS

Poslední světový šampionát pro Lindsey Vonnovou skončil hned po několika branách úvodního závodu ošklivým pádem, zlomeninou nohy a přetrženými vazy v koleni. Dlouhé měsíce se z toho sbírala, ale na mistrovství světa v domovském údolí se stihla přichystat. A tentokrát v úvodním super-G napsala v americkém Beaver Creeku úplně jiný příběh než před dvěma lety.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lindsey Vonnová rozšířila svoji medailovou sbírku ze světových šampionátů o bronz ze super-G

Lindsey Vonnová rozšířila svoji medailovou sbírku ze světových šampionátů o bronz ze super-G | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Chvíli se zdálo, že bude naprosto triumfální. Lindsey Vonnová přijela do cíle v nejrychlejším čase a radostně zdravila na místní poměry netradičně naprosto zaplněnou tribunu plnou svých křepčících fandů.

Vypadalo to trochu, jako když dá Messi na Nou Campu vítězný gól Barcelony.

Přehrát

00:00 / 00:00

S bronzovou medailí jsem spokojená, řekla Lindsey Vonnová po super-G

„Jsem nesmírně šťastná, že konečně můžu závodit tady doma na tak velké akci, jako je mistrovství světa. Mám při něm kolem sebe svou rodinu, své psy. A ti fanoušci, bylo to pro mě něco naprosto výjimečného, jak mě přivítali v cíli. Sen se stal skutečností, víc nemá smysl říkat.“

Lindsey Vonnovou nakonec o setiny sekundy předstihly Slovinka Mazeová a nová mistryně světa Rakušanka Fenningerová, což ambiciózní a ve Světovém poháru v super-G v této sezoně nejlepší lyžařce zážitek z prvního domácího závodu na velké akci trochu kazilo.

Bank s Krýzlem si užívají výsadu, bydlí v Beaver Creeku. Do apartmá dojedou přímo ze sjezdovky

Číst článek

„S bronzovou medailí jsem spokojená. Přála jsem si jinou, ale podmínky byly těžké, bohužel hodně foukalo,“ okomentovala Vonnová bronzový závod.

Během středy má v Beaver Creeku hustě sněžit, takže je možné, že mužské super-G organizátoři budou muset odložit na čtvrtek. To by o den posunulo i návrat další americké legendy Bodeho Millera.

Čtyřnásobný mistr světa od loňského března kvůli zranění zad nezávodil, až teď na domácím šampionátu je napsaný ve startovní listině super-G.

„Myslím, že jsem připravený. Cítil jsem se teď při jízdě dobře. Nemůžu ještě lyže pustit dolů na sto procent, jak jsem zvyklý, protože pořád trochu chráním svá záda. Když se dostanu na trati do potíží, projeví se, že jsem ještě takový nestabilní a slabší,“ přiblížil Miller své pocity z jízdy.

„Ale jinak by to mělo jít, potřebuju jet čistou jízdu a pak je to bez problémů,“ říkal Bode Miller, když v cíli sjezdařského tréninku pozdravil vytrvalce, kteří na něj na stadionu čekali ještě dlouho po ženském závodě.

Jan Kaliba, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme