Minulou sezonu si platil sám, teď je Dušan Kožíšek zpět v klubu i v reprezentaci

Běžec na lyžích Dušan Kožíšek je zpět v reprezentačním družstvu. Připravuje se na příští sezonu, ve které chce potvrdit skvělé výsledky z uplynulého ročníku, ve kterém byl třetím nejúspěšnějším Čechem ve Světovém poháru, přestože měl do té doby rozepře s vedením liberecké Dukly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžař Dušan Kožíšek je znovu v liberecké Dukle (archivní foto)

Lyžař Dušan Kožíšek je znovu v liberecké Dukle (archivní foto) | Foto: archiv Dušana Kožíška

„Myslím, že mě různé aféry trošku zmedializovaly, i výsledky bylo dost dobré, pro mě určitě uspokojující. S minulou sezonou jsem spokojený a doufám, že se mi podaří na ni navázat,“ říká sebevědomě Dušan Kožíšek.

Sebevědomí je na místě. Před rokem se stal v reprezentačním družstvu nechtěným a skončil také v liberecké Dukle. Jenže právě to ho motivovalo k lepším výsledkům. Sezona se 32letému běžci povedla na výbornou, a tak je znovu libereckým i reprezentačním závodníkem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Minulá sezona se Dušanu Kožíškovi povedla a vrátil se do Dukly Liberec i reprezentace

„Snažil jsem se najít nějaký kompromis i z finančních důvodů. Loňskou sezonu jsem si hradil ze svého, takže pokud jsem chtěl v letošní sezoně nějaké zabezpečení, byla podmínka, že musím na soustředění,“ vysvětluje Kožíšek, jak se znovu připojil k týmu.

Zprvu byl trochu na vážkách, jestli znovu měnit to, co v zimě fungovalo, a nezůstat spíše tréninkovým vlkem samotářem. Kompromis ale našel a už je v plné přípravě na příští sezonu Světového poháru.

„Mám rád kolečkové lyže a delší výlety, když člověk jede po silnici nebo cyklostezce. Když se to neopakuje a nemusím nikde kroužit jako ve Vesci. Všechno ostatní moc rád nemám,“ pousmál se Dušan Kožíšek s tím, že už se těší, až bude mít letní dřinu za sebou.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme